Visa kurser.se som: Mobil

Teckning, dagkurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Lidingö
12 timmar
1 325 SEK

Info om Teckning, dagkurs

I och med Folkhälsomyndighetens nya rekommendation i Stockholm så har vi beslutat att ta paus i vår kursverksamhet i två veckor fr.o.m. 2020-03-18. Det innebär att startdatumet på den här kursen ändras. Du som redan anmält dig eller vill anmäla dig till kursen kommer få meddelande om det nya datumet via mail.

Tecknandet utgör grunden till allt bildskapande, och här får du chansen att lära dig teckna oavsett tidigare erfarenheter. Utveckla ditt bildseende och träna på olika tekniker för att få dina bilder som du önskar, oavsett tidigare erfarenhet. Vi börjar arbeta med kroppens och ansiktets proportioner, skuggning och konturlära med främst blyerts och kol.

Innehåll
För nybörjare eller erfarna, alla kan teckna bättre efter 6 veckor. Penna, kol och tusch. Vi tränar seendet och övar upp hastigheten med snabba skisser. Vi jobbar med bildkomposition, kontrast och uttryck. Gemensamma genomgångar varvas med individuell vägledning för varje deltagares personliga utveckling. Teckningsläxa mellan gångerna.
Vi lär känna vårt material som blyertspennor med olika mjukhetsgrad och kol, och lär oss olika nya sätt att hantera dessa material. Vi arbetar med kroppens och ansiktets proportioner, skuggning, konturlära etc.

Upplägg
Vi gör många gemensamma övningar och vid varje tillfälle arbetar vi med ett speciellt tema. Du som vill söka till konstutbildningar har i slutet på kursen en fin portfölj med dina färdiga arbeten.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som tecknat tidigare. Undervisningen sker efter deltagarnas olika förutsättningar.

Kursmaterial
Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver bl.a. blyertspennor i olika storlek, tjockhet och block med skisspapper. Kontakta oss om du vill veta mer. Som kursdeltagare har du 10% rabatt på konstnärsmaterial på Happy Homes, i Torsvik, vid uppvisande av elevkort.

Utvecklingsmöjligheter
Du kan med fördel gå flera terminer och utveckla ditt eget uttryckssätt. Det finns många olika moment att arbeta med och fördjupa dig inom.
Varje vår har vi en elevutställning där alla våra deltagare får chans att ställa ut sina konstverk. I april 2012 var vi för första gången med i Lidingö konsthelg med många besökare som kunde njuta av utställningen.

Kursledare
Bernadette Schillings är utbildad inom konst, är själv konstnär och har lång erfarenhet med att undervisa.
Samtliga ledare på Medborgarskolan har mångåriga ämneskunskaper och pedagogisk erfarenhet.

Bra att veta
Alla våra målerikurser hålls i vår målerilokal på Pyrolavägen 11, vid Skärsätra torg.
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Eventuellt uppehåll för skollov.

Önskar du delbetala kursen? Ring 010-157 63 95 eller ange detta i noteringsfältet vid din webbanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teckning, dagkurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teckning, dagkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner