Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Teckning - Botanisk illustration - distansundervisning i realtid

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
18 timmar
2020-09-02 18:30
2 700 SEK

Info om Teckning - Botanisk illustration - distansundervisning i realtid

Kursen i Botanisk Illustration ger en introduktion till hur man kan illustrera växter på olika sätt. Vi studerar växternas uppbyggnad och utseende. Den här kursen ges via distansundervisning i realtid. Du deltar via dator, platta eller smart phone.

Innehåll och mål
Utifrån praktiska övningar lär du dig se växterna på ett nytt sätt och översätta dina iakttagelser till ett eget bildspråk. Vi går igenom olika rittekniker, bildkomposition och tillvägagångssätt. Målet är att utveckla ditt seendet, dina idéer och tekniker.

Upplägg
Kursen utgår från olika teman där vi studerar olika växter, och material från naturen. Vid varje tematillfälle använder vi oss av olika tekniker för att skapa illustrationer. Under arbetets gång går vi igenom viktiga komponenter i bildens uppbyggnad.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare, eller vill fortsätta och utveckla dina kunskaper inom illustration och med inriktning mot växter. Kursen utgår från din nivå och inga särskilda förkunskaper krävs.

Kursledare
Anneli Frisk är verksam illustratör och faktatecknare. Hon har studerat illustration vid Mälardalens högskola, konst på Gotlands konstskola och har en magisterexamen med inriktning mot bildteori från Linköpings universitet.

Kursmaterial
Du behöver blyertspennor med olika hårdhet och fineliners i olika tjocklekar samt skissblock i A3-format. Akvarellfärger, akvarellblock är valfritt. Vi kommer att gå igenom materialval tillsammans.

Utvecklingsmöjligheter
Alla kurser inom teckning och målning som hjälper dig att utveckla ditt personliga uttryck.

Bra att veta
Konstnärernas inköpscentral, Fiskargatan 1 vid Mosebacke torg, är numera öppen för alla.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teckning - Botanisk illustration - distansundervisning i realtid.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teckning - Botanisk illustration - distansundervisning i realtid!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner