Visa kurser.se som: Mobil

Teater, nybörjare

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2019-10-17 17:30
2 285 SEK

Info om Teater, nybörjare

Släpp loss din fantasi och din kreativitet i teaterlekar, övningar och improvisationer.

Innehåll och mål
Vi arbetar med grundläggande teater- och dramaövningar och grundläggande improvisationer. Målet är att få släppa loss och pröva på olika uttryckssätt. Att samarbeta och börja med grunderna i improvisation. Men framför allt att ha roligt.

Upplägg
Terminen består av tre delar:

  1. Vi börjar med förberedande sceniska övningar som fokuserar på samarbete och på att se och höra varandra. Vi övar på att förhålla oss till varandra fysiskt och att förhålla oss till rummet. Du får också pröva andra sätt att uttrycka dig utöver språket: med rösten, med ljud och med kroppen.
  2. Sedan är det dags för grundläggande improvisationsövningar där du får uttrycka dig med kropp och med tal, utföra handlingar på scenen, bejaka dina egna och andras sceniska idéer och infall och utveckla fantasin.
  3. I tredje delen arbetar vi med improvisationer för att vidareutveckla uttrycksförmågan. Ofta lägger vi in en begränsning av något slag, för att poängtera andra sätt att uttrycka sig än enbart med hjälp av talet. Vi övar också upp tilliten för att våga vara på scenen.

Förkunskaper
Det här är en nybörjarkurs och du behöver inga förkunskaper, bara en vilja att pröva. Kanske du hade teater i skolan och vill ta upp den tråden igen? Detta är ett bra första steg.

Kursledare
Rune Jakobsson är frilansande skådespelare och teaterlärare som också har regisserat. Rune har bland annat arbetat på Stadra sommarscen, Playhouse Teater, Pygméteatern, Teater DaCapo, Månteatern och Teatret Vårt (Regionteatret i Möre og Romsdal). Rune är utbildad på bland annat Skara skolscen, i Method Acting för Elisabeth Seth i Stockholm och på Susan Peretz Studios i Los Angeles och Lee Strasberg Theatre Institute i London och för Doreen Canon i London. Han har även gått kurser i teater på Dramatiska Institutet i Stockholm och läst teatervetenskap vid Stockholms universitet. Rune har undervisat sedan 1993. Läs mer om Rune här.

Kursmaterial
Du är ditt eget kursmaterial. Kom gärna till kursen med oömma kläder. Lästips: En bok som inspirerat till kursens innehåll är "Impro Improvisation and the Theatre av Keith Johnstone", men den ingår inte som obligatoriskt kursmaterial.

Utvecklingsmöjligheter
Ett naturligt andra steg är att gå Teater fortsättning. Under termin 2 fortsätter vi att improvisera i mer komplexa improvisationer där vi bland annat undersöker olika förhållningssätt till varandra som t ex karaktärsegenskaper och status.

Är du intresserad av att skriva dialog för teater? Läs då mer om vår helgkurs Skriv dialog för film och teater.

Klicka här för att se alla våra teaterkurser!

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teater, nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teater, nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner