Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Tänka rätt är stort, tänka fritt är större. Föreläsning med Lars Strannegård

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
1 timme
2020-11-16 18:30
320 SEK

Info om Tänka rätt är stort, tänka fritt är större. Föreläsning med Lars Strannegård

Lars Strannegård, rektor för, och professor vid Handelshögskolan i Stockholm, ger en angelägen föreläsning om kritiskt tänkande, om bildning, om kunskap och att förhålla sig till fakta.

"För att bli en kritiskt tänkande och reflekterande individ räcker det inte med att banka in kunskaper. Alla sinnen måste var med i processen. Kroppens rörelse som skapar en sensuell närvaro. Det vackra släpljuset en augustikväll, och doften av gott kaffe. Det är också en del av vad som undervisar, bildar och ger en ung människa insikter."

Lars Strannegård brinner för att förändra svensk utbildning och vår syn på bildning. Här delar han frispråkigt med sig av sina erfarenheter och tankar kring hur vi bör se på kunskap idag och imorgon.

Om föreläsaren
Lars Strannegård är professor och rektor för Handelshögskolan i Stockholm. Han är en engagerad samhällsdebattör och är bl. a. styrelseledamot i SVT och Wanås Konst. Han är tidigare styrelseledamot i Statens Kulturråd, Filminstitutet, Beckmans Designhögskola, Nyckelviksskolan, Svensk Form och Bergmangårdarna på Fårö. Han är medgrundare till Röda Sten i Göteborg och ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien. Han är också författare, i höst aktuell med boken "Att tänka rätt är stort, att tänka fritt är större".  

Lokal
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer och väljer lokal i enlighet med dessa. Det gör att föreläsningar kan flyttas inom Stockholms innerstad. Läs informationen på kallelsen. Information om lokal skickas via e-post ca en vecka innan start.

Bra att veta
Föreläsningen pågår ca två timmar inklusive paus.

Vänligen observera att anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas/krediteras därför ej vid avanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tänka rätt är stort, tänka fritt är större. Föreläsning med Lars Strannegård.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tänka rätt är stort, tänka fritt är större. Föreläsning med Lars Strannegård!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner