Stadsvandring: Stadshuset, Riddarholmen och legender i området - för dig med särskilda skäl

Längd
2 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Stadsvandring: Stadshuset, Riddarholmen och legender i området - för dig med särskilda skäl

Följ med på en stadsvandring genom delar av Stockholms historia för att lära känna staden och öva på svenska samtidigt!

Upplägg

Under denna 90 minuter långa stadsvandring erbjuder vi en chans för att lära känna Stockholm samtidigt som du får öva svenska språket, vi varvar guidningen med samtal om platserna. Vi ska gå från Stadshuset där vi börjar en vandring runt bygnaden och sedan går till Riddarholmen och upptäcka stadens historia. Vi kommer genom vandringen att prata om byggnaders historia, gamla legender, vikingar, och Stockholms grundande. Ni får höra om kungar och drottningar, och det dramatiska mordet på Gustav III. Vi går sedan över till Riddarholmen. Här finns Riddarholmskyrkan, där många svenska kungar och drottningar är begravda, och gamla fängelser på Långholmen.Vi kommer också prata om andra historier faktorer som förändrat Stockholm, det gamla ölbryggeriet från 1800-talet och hur man åkte skridskor på Riddarfjärden. Men vad vi vill utforska extra noggrant och lära oss om, bestämmer vi tillsammans i gruppen!

Vandringen är främst till för dig som vill lära känna Stockholm och öva på svenska samt för dig med andra särskilda skäl. exempel om du står långt ifrån arbetsmarknad, har försörjningsstöd, har LMA-nummer/samordningsnummer, saknar ekonomiska resurser eller övriga skäl som kan motiveras.

Praktisk Information

Mötesplats: Stadshusets entré, Hantverkargatan 1

Datum Onsdag den 4 september kl. 15.00-16.30

Kostnad: Gratis 

Vi kan stöta på både trappor, backar och kullerstenar – bra skor är en riktigt god idé. Tiden kan komma att ändras på grund av väderleken.

Förkunskaper

Inga förkunskaper förutom nyfikenhet!

Kursledare

Victoria Sandels brinnande intresse för de gamla myterna började innan hon kunde läsa. Hon har en fil.kand. i antikens kultur och samhällsliv och religionshistoria. Hon bodde i Grekland i över 20 år där hon arbetade som utflyktsguide, och är nu bosatt i Sverige där hon arbetar som auktoriserad Stockholmsguide.

Anmälan om du har samordningsnummer eller svenskt personnummer

Om du har ett LMA-nummer kan du anmäla dig via vår hemsida. För deltagare med svenskt personnummer eller samordningsnummer, vänligen maila ditt personnummer eller samordningsnummer, fullständiga namn, adress, telefonnummer och e-postadress till folkbildning@medborgarskolanstockholm.se 

Intyg
Ett intyg kan utfärdas på att du har deltagit i vandringen om du deltar.

Arangemanget görs med stöd av Stockholm stad

 

Kom och lär känna Stockholm bättre, träffa nya människor och öva din svenska!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Stadsvandring: Stadshuset, Riddarholmen och legender i området - för dig med särskilda skäl och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.