Visa kurser.se som: Mobil

Spela i band - blues! Sommarintensiv, kvar i stan

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2020-06-22 10:00
3 500 SEK

Info om Spela i band - blues! Sommarintensiv, kvar i stan

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Det här är en kurs för dig som behärskar ditt instrument men vill lära dig, eller utvecklas i att spela i band eller ensemble.

Innehåll och mål
Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss får du pröva att spela tillsammans i olika konstellationer, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Upplägg
Vi sätter samman grupper utifrån intresse, instrument och erfarenhet, men om ni redan är en grupp som vill spela tillsammans kan det också gå att ordna. Det här en intensiv sommarkurs där då för möjlighet att spela tillsammans med andra. Vi varvar teori (bluesens framväxt, musikteori med blues i fokus) med att spela tillsammans. Du får omsätta de teoretiska inslagen i praktiskt spel och utvecklar och fördjupar ditt musicerande.

Förkunskaper
Du bör känna dig bekväm med ditt instrument och ha spelat ett tag, hur länge som behövs beror bland annat på vilket instrument du spelar och vilken musikstil du är intresserad av.

Kursledare
James Bradley Jr är en etablerad musiker och rutinerad kursledare. Hans huvudinstrument är trummor, och du kan ha hört honom i olika konstellationer genom åren, på Stockholms scener, på tv eller film, eller kanske du rentav sett youtubeklippet där han som femåring spelar med Nat King Cole: https://www.youtube.com/watch?v=kc41vSv8N3Q&t=518s
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med eget instrument (/trumstockar). Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen, men du har stor möjlighet att påverka låtval med mera.

Bra att veta
Det här en intensiv sommarkurs måndag-fredag 22-26 juni, där du får möjlighet att spela tillsammans med andra.

När du anmäler dig är den viktigt att du berättar vilket instrument du spelar, hur länge du hållit på, och om du har några särskilda genrepreferenser. Då ambitionen är att få ihop så jämna grupper som möjligt är vi tacksamma om du svarar så utförligt du kan. Vissa instrument, som gitarr, kan dröja längre att placera då det är ett populärt instrument med många utövare. När vi är klara med gruppindelningen kontaktar vi dig igen och bekräftar att ni kan starta.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Spela i band - blues! Sommarintensiv, kvar i stan.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Spela i band - blues! Sommarintensiv, kvar i stan!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner