Släktforskning, prova på

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Distans
2 timmar
2023-04-12 18:00
100 SEK Momsfri

Info om Släktforskning, prova på

En introduktionskväll till släktforskning på distans via Teams, där vi också tar upp dna, immigrantforskning och att släktforska i andra länder.

Innehåll

Massor av uppgifter finns sparade i bland annat mantalslängder och kyrkböckernas husförhörslängder och födelse-, dop- och begravningsböcker. Det gäller att tolka materialet rätt. Idag finns det mesta på nätet, inscannat av olika aktörer. Här får du en kortare introduktion i hur släktforskning går till idag och får en försmak av vad du får lära dig på våra grundkurser.

Upplägg

Under denna kurskväll får du information och redskap för att kunna släktforska på egen hand.

Kursen hålls på distans via Teams och du deltar via din dator eller surfplatta. Inför kursstart får du information hur du ansluter dig till Teams.

Kursledare

Marianne Jonasson och Eva Edberg är båda erfarna kursledare i släktforskning. Marianne har också vidareutbildat sig inom släktforskning på universitetsnivå. Marianne har fördjupat sina kunskaper inom Finlandsforskningen och Eva brinner bland annat för soldatforskningen.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Utvecklingsmöjligheter

Släktforskning tar tid, på en grundkurs får du hjälp att komma igång, men själva forskningen gör du på egen hand, hemma vid din dator eller på bibliotek och arkiv som tillhandahåller släktforskarprogram. När du gått en grundkurs och kommit igång med din släktforskning finns flera möjligheter att fortsätta ditt forskande. Vi erbjuder fördjupningskurser och kurser med speciellt fokus.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning, prova på och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning, prova på!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner