Visa kurser.se som: Mobil

Släktforskning - Prova på!

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
2 timmar
200 SEK

Info om Släktforskning - Prova på!

En introduktionskväll till släktforskning, där vi också tar upp DNA, immigrantforskning och att släktforska i andra länder.

Innehåll och mål
Massor av uppgifter finns sparade i bland annat mantalslängder och kyrkböckernas husförhörslängder och födelse-, dop- och begravningsböcker. Det gäller att tolka materialet rätt. Idag finns det mesta på nätet, inscannat av olika aktörer. Här får du en kortare introduktion i hur släktforskning går till idag och får en försmak av vad du får lära dig på våra grundkurser.

Upplägg
Under denna kurskväll får du information och redskap för att kunna släktforska på egen hand.

Kursledare
Stefan A. Escher, Marianne Jonasson och Eva Edberg är alla erfarna kursledare i släktforskning. Stefan är även forskare i genetik. Både Stefan och Marianne har också vidareutbildat sig inom släktforskning på universitetsnivå. Marianne har fördjupat sina kunskaper inom Finlandsforskningen och Eva brinner bland annat för soldatforskningen.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Utvecklingsmöjligheter
Släktforskning tar tid, på en grundkurs får du hjälp att komma igång, men själva forskningen gör du på egen hand, hemma vid din dator eller på bibliotek och arkiv som tillhandahåller släktforskarprogram. När du gått en grundkurs och kommit igång med din släktforskning finns flera möjligheter att fortsätta ditt forskande. Du kan bland annat välja på fördjupningskurs i släktforskning eller någon av våra kurser med speciellt fokus. Vi har också kurs med möjlighet att fördjupa sig i släktforskning i Finland.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning - Prova på!.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning - Prova på!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner