Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Släktforskning med hjälp av DNA - Fjärrundervisning via Teams

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
9 timmar
2020-09-16 18:00
1 395 SEK

Info om Släktforskning med hjälp av DNA - Fjärrundervisning via Teams

För mer information om kursen, läs under rubriken Upplägg.

Innehåll och mål
För dig som redan släktforskat ett tag kan ett DNA-test erbjuda nya möjligheter. Vi går igenom vilka resultat som går att få fram, begrepp som Y-DNA, mtDNA och haplogrupp, och hur resultaten kan tolkas och användas i din jakt på nya släktingar.

Upplägg
Vi varvar teoretiska genomgångar och diskussioner, med mycket plats för frågor.

Fjärrundervisning innebär att du via den digitala plattformen Teams deltar live från en dator, surfplatta eller mobil med kursledare och deltagare på det utsatta datum och tider för sammankomsterna. Inför kursstart får du information hur du ansluter dig till Teams. Undervisningsmaterialet ser likadant ut som i klassrummet och ledaren är där för dig som deltagare under sammankomsterna.

Förkunskaper
Du ska ha kommit igång med din släktforskning och blivit nyfiken på vad ett DNA-test kan ge. Du får ut mer av kursen om du gjort ett test innan kursstart, annars får du tips om vart du kan vända dig under kursens gång. Du behöver vara van att söka information via dator.

Kursledare
Stefan A. Escher är en erfaren kursledare i släktforskning. Stefan är även forskare i genetik. Han har också vidareutbildat sig inom släktforskning på universitetsnivå.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning med hjälp av DNA - Fjärrundervisning via Teams.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning med hjälp av DNA - Fjärrundervisning via Teams!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner