Släktforskning – läsa och tolka gammal stil

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Distans
9 timmar
2023-04-17 18:00
1 395 SEK

Info om Släktforskning – läsa och tolka gammal stil

Kursen som tränar dig i att bättre kunna läsa vad det står i gamla dokument. Kursen hålls på distans via Teams.

Innehåll

Vad står det egentligen? Förr användes tysk stil och orden stavades och förkortades annorlunda än idag. Dessutom hade varje präst sin egen stil. Kursen tränar dig i att bättre kunna läsa vad det står i gamla dokument.

Upplägg

Kursen hålls på distans via Teams och du deltar via din dator eller surfplatta på angivna datum och tider för sammankomsterna. Inför kursstart får du information hur du ansluter dig till Teams.
Du kommer i kontakt med kursledaren via mail under kursens gång. Vi går igenom olika stilar, förkortningar och vanliga teckenkombinationer och övar på olika exempel. Du får också hjälp med att tolka texter du har fastnat på.

Förkunskaper

Du ska ha kommit igång med din släktforskning och ha stor vana att söka information digitalt.

Kursledare

Eva Edberg har släktforskat sedan hon gick i pension och varit kursledare hos Medborgarskolan sedan 2011. Hon har kartlagt sin och sin makes släkt och skrivit många berättelser om intressanta öden i dessa släkter. Eva har också forskat åt släktingar och vänner. Hon har en bred kunskap i området med lite mer fokus på soldatforskning och forskning runt gårdar och kartor. Hon använder även DNA i sin egen forskning.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Tillhandahålls av kursledaren.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning – läsa och tolka gammal stil och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning – läsa och tolka gammal stil!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner