Släktforskning, grundkurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
18 timmar
2 295 SEK Momsfri

Info om Släktforskning, grundkurs

Hitta ditt ursprung! Nybörjarkurs i släktforskning. Du kommer hela tiden att utgå från dig själv och bygga din egen antavla fem generationer bakåt i tiden.

Innehåll

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare i släktforskning. Du får grundläggande kunskaper som behövs för att kunna släktforska. Du får lära dig var du ska leta och hur du kan dokumentera det du hittar i form av släktträd. Hur du kan följa en person från vaggan till graven, var de bodde och vad de arbetade med samt familjebildningen genom åren.

Upplägg

På kursen får du information och redskap för att kunna släktforska. Du kommer att ha mailkontakt med din lärare under kursens gång.

Vid tre tillfällen arbetar vi tillsammans i datasal. Du kan ta med din egen lap top. Vi forskar i Riksarkivets digitala datasal SVAR, som nu är gratis att forska i.

Förkunskaper

Det här är en nybörjarkurs i släktforskning, men det är viktigt att du är van att söka information digitalt.

Kursmaterial

Kompendiet Släktforskning I - Hitta dina förfäder är det kursmaterial som används, det är skrivet av våra släktforskningslärare. Du får också många andra referenser till källor i bokform och på internet.

Kursledare

Marianne Jonasson är en erfaren kursledare i släktforskning. Hon har också vidareutbildat sig inom släktforskning på universitetsnivå samt fördjupat sina kunskaper inom Finlandsforskningen. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Utvecklingsmöjligheter

Släktforskning tar tid, på en grundkurs får du hjälp att komma igång, men själva forskningen gör du på egen hand, hemma vid din dator eller på bibliotek och arkiv som tillhandahåller släktforskarprogram. När du gått en grundkurs och kommit igång med din släktforskning finns flera möjligheter att fortsätta ditt forskande. Vi erbjuder fördjupningskurser och kurser med speciellt fokus. Vi har också en kurs med möjlighet att fördjupa sig i släktforskning i Finland.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning, grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning, grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner