Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Släktforskning grundkurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
18 timmar
2020-09-22 18:00
2 295 SEK

Info om Släktforskning grundkurs

Hitta ditt ursprung! Du kommer hela tiden att utgå från dig själv och bygga din egen antavla fem generationer bakåt i tiden.

Du kommer besöka platser du aldrig hört talas om och hitta nya släktingar och berättelser som fallit i glömska blir åter berättade. Dina förfäders historia blir åter levande.

Innehåll och mål
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare i släktforskning. Du får alla grundläggande kunskaper som behövs för att kunna släktforska. Vi fokuserar därför på vad och hur du hittar i dessa, och hur du kan dokumentera det du hittar i form av släktträd. Hur du kan följa en person från vaggan till graven, var de bor och vad de arbetar med samt familjebildningen genom åren.

Upplägg
På kursen får du information och redskap för att kunna släktforska. Du kommer att ha mailkontakt med din lärare under hela kursens gång, och som följer dig på resan mellan de olika generationerna.

Vid tre tillfällen arbetar vi tillsammans i datasal. Om du vill kan du ta med en egen laptop vid övriga kurstillfällen. Vi forskar i Riksarkivets digitala datasal SVAR, som nu är gratis att forska i.

Förkunskaper
Det här är en nybörjarkurs i släktforskning, men det är viktigt att du är van att söka information via dator.

Kursmaterial
Kompendiet – Släktforskning I- Hitta dina förfäder är det kursmaterial som används, och är skrivet av våra släktforskningslärare. Du får också många referenser till andra källor både i bokform, CD och på Internet.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Utvecklingsmöjligheter
Släktforskning tar tid, på en grundkurs får du hjälp att komma igång, men själva forskningen gör du på egen hand, hemma vid din dator eller på bibliotek och arkiv som tillhandahåller släktforskarprogram. När du gått en grundkurs och kommit igång med din släktforskning finns flera möjligheter att fortsätta ditt forskande. Du kan bland annat välja på fördjupningskurs i släktforskning, eller någon av våra kurser med speciellt fokus. I höst har du möjlighet att fördjupa dig i släktforskning i Finland.


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning grundkurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner