Släktforskning – gårdar och kartor

Längd
12 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
11 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
11 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Släktforskning – gårdar och kartor

Har du hittat gårdar som tillhört släktingar?

Innehåll

Hur bodde och levde man förr? Hur såg ägorna ut, vad levde man av och hur kom en gård till din släkt? Finns den kvar idag? Om inte - varför försvann den ur släkten? Här får du ta del av olika källor som hjälper dig att få en bild av gårdarna du har hittat i din släkt. Du lär dig att ta reda på mer om var de låg och hur de sett ut i modern tid.

Upplägg

Vi träffas under fyra måndagar kl. 18:00-20:30. Aktuella datum: 11/11, 18/11, 25/11 och 2/12 via Teams-länk som fås av kursledaren.

Förkunskaper

Du ska ha kommit igång med din släktforskning och ha stor vana att leta information digitalt.

Kursledare

Eva Edberg har släktforskat sedan hon gick i pension och varit kursledare hos Medborgarskolan sedan 2011. Hon har kartlagt sin och sin makes släkt och skrivit många berättelser om intressanta öden i dessa släkter. Eva har också forskat åt släktingar och vänner. Hon har en bred kunskap i området med lite mer fokus på soldatforskning och forskning runt gårdar och kartor. Hon använder även DNA i sin egen forskning.

Kursmaterial

Du får ett kompendium av kursledaren. Vi använder oss av släktforskningsprogrammen Riksarkivet (gratis) och Arkiv digital. Vi förordar att alla som släktforskar att skaffa Arkiv digital. Det är viktigt att ha båda även om vi forskar i Riksarkivet.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning – gårdar och kartor och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.