Visa kurser.se som: Mobil

Släktforskning, fördjupning - varannan vecka

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
18 timmar
2020-02-05 18:00
2 295 SEK

Info om Släktforskning, fördjupning - varannan vecka

Sök din släkts historia och få en inblick i deras liv och livsöden.

När du kommit en bit på vägen i din släktforskning blir det naturligt att fördjupa kunskaperna och få en bild av hur förfäderna och släktingar levde i en annan tid och hur samhället såg ut samt mycket mer. Personerna blir mer levande och verkliga när man följer med in i deras vardag. Du kan skriva ner en liten berättelse om deras liv med hjälp av de källor vi forskar i under kursens gång.

Innehåll och mål
Vi använder oss av nya källor och fördjupar kunskaperna och får fram uppgifter i andra källor än kyrkoarkiven.

Kursen täcker in många nya områden som fader okänd, soldater som finns i släkten och hur deras liv såg ut. Mantalsskrivning, rättsliga arkiv, gårdar, kartor inrikes pass yrkesgrupper och den stora emigrationen. Och den nya kompletterande DNA tekniken. Samt mycket mer som är intressant i forskningen.

Upplägg
Kursen går varannan vecka med två studiebesök. Det ena är på Krigsarkivet och det andra på Stockholms stadsarkiv. Du kommer hela tiden att ha mejlkontakt med dina släktforskningslärare, som också kommer mejla ut veckobrev om det senaste som händer inom släktforskarvärlden.

Förkunskaper
Du behöver ha gått grundkurs och ha stor erfarenhet av att söka information på Internet. Samt att du dokumenterat din forskning i släktforsknings program.

Kursledare
Marianne Jonasson och Eva Edberg är båda erfarna kursledare i släktforskning. Marianne Jonasson har vidareutbildat sig inom släktforskning vid Linköpings Universitet, medan Eva Edberg bland annat har fördjupat sina kunskaper inom soldatforskningen. Hon har också forskat i svensk folklig dans från 1700- och 1800-talet både teoretiskt och praktiskt och är verksam som dansledare.

Kursmaterial
Kompendiet Släktforskning II- Sök din släkts historia! Är det kursmaterial som används och är skrivet av våra släktforskningslärare. Du får också många andra referenser till källor i bokform och på Internet.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning, fördjupning - varannan vecka.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning, fördjupning - varannan vecka!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner