Inga recensioner än

Släktforskning - fördjupning

Längd
18 timmar
Pris
2 295 SEK
Nästa kurstillfälle
4 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar
Pris
2 295 SEK
Nästa kurstillfälle
4 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Släktforskning - fördjupning

Har du kommit en bit på vägen med din släkts historia? Då kan det vara dags att bredda kunskaperna ytterligare

Detta är en kurs för dig som redan släktforskat ett tag. Du har kanske stött på problem eller är bara nyfiken på hur du kan gå vidare och hitta helt nya uppgifter. Dina släktingars historia får sammanhang och djup. Det finns mycket att hämta utöver kyrkoarkiven!

Innehåll

Kursen handlar om exempelvis 'fader okänd', soldater i släkten, mantalsskrivning, rättsliga arkiv, gårdar, kartor, inrikes pass, yrkesgrupper, den stora emigrationen och den nya kompletterande DNA-tekniken. 

Upplägg

Kursen hålls varannan vecka och inkluderar ett studiebesök på Stockholms stadsarkiv. Du kommer hela tiden att ha mejlkontakt med dina släktforskningslärare, som också kommer mejla ut veckobrev om det senaste som händer inom släktforskarvärlden.

Vi träffas på onsdagar kl. 15:00-17:30. Aktuella datum: 4/10, 18/10, 1/11, 15/11, 29/11 och 13/12

Förkunskaper

Du behöver ha gått grundkurs och ha stor erfarenhet av att söka information digitalt, samt också att du dokumenterat din forskning i släktforskningsprogram.

Kursledare

Marianne Jonasson och Eva Edberg är båda erfarna kursledare i släktforskning. Marianne har också vidareutbildat sig inom släktforskning på universitetsnivå. Marianne har fördjupat sina kunskaper inom Finlandsforskningen och Eva brinner bland annat för soldatforskningen.

Kursmaterial

Kompendiet Släktforskning II - Sök din släkts historia! är det kursmaterial som används och är skrivet av våra släktforskningslärare. Du får också många andra referenser till källor i bokform och på internet.

Förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning - fördjupning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.