Släktforskning - Emigrantforskning i Amerika

Längd
9 timmar
Pris
1 395 SEK
Nästa kurstillfälle
25 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
1 395 SEK
Nästa kurstillfälle
25 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Släktforskning - Emigrantforskning i Amerika

Har du släktingar som utvandrade till Amerika?

På den här kursen får du information och redskap om hur du går vidare med släktforskningen för att hitta emigranter i USA och Kanada. Du får veta hur du ska tolka det du hittar i olika kyrkböcker och arkiv.

Innehåll

Även i "Amerika" finns mängder av uppgifter sparade i bland annat mantalslängder, kyrkböckernas husförhörslängder, samt i födelse-, dop- och begravningsböcker. Många av arkiven går idag att hitta online. Det gäller dock att tolka materialet rätt.

Här får du hjälp att komma igång samt råd om hur du kan lägga upp ditt arbete och förstå det du hittar. 

Upplägg

Vi träffas tre måndagar kl. 15:00-17:30. Aktuella datum: 25/11, 2/12 och 9/12.

Förkunskaper

Det här är en fördjupningskurs i släktforskning, och det är viktigt att du har gått grundkurs i släktforskning (eller motsvarande) och att du har dokumenterat din forskning i ett släktforskningsprogram. Du måste vara van att söka information digitalt.

Kursledare

Marianne Jonasson är en erfaren kursledare i släktforskning, och har vidareutbildat sig inom ämnet på universitetsnivå. Hon har stor erfarenhet av emigrantforskning och håller även släktforskningskurser om Finland.

Kursmaterial

Idag görs den största delen av släktforskningen via webbaserade avgiftsbelagda program. De har för- och nackdelar - beroende på vad man tittar efter, och hur långt man kommit i sitt sökande. På vår kurs får du rekommendationer om vilka program du kan använda dig av, men det är upp till dig att välja.

Vi använder oss av släktforskningsprogrammen Riksarkivet (gratis) och Arkiv digital. Vi förordar att alla som släktforskar att skaffa Arkiv digital. Det är viktigt att ha båda även om vi forskar i Riksarkivet.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning - Emigrantforskning i Amerika och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.