Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Skriv för film och TV, varannan vecka

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
21 timmar
2020-09-16 18:00
2 675 SEK

Info om Skriv för film och TV, varannan vecka

Du utvecklar ditt eget projekt under handledning, med målet att färdigställa ett manus (kortfilm, långfilm eller tv-serie) och börja leta regissör/producent.

Innehåll och mål
Du lär dig grundläggande berättarteknik och tankesätt och du får hjälp att strukturera ditt arbete. Du utvecklar ditt eget projekt under handledning, med målet att färdigställa ett manus (kortfilm, långfilm eller tv-serie) och börja leta regissör/producent.

Upplägg

Kursen hålls varannan vecka, och du behöver avsätta tid för att skriva mellan kurstillfällena. Under kursens gång arbetar du med en egen idé, du kan ha med dig den när du kommer, men också starta från scratch. Väljer du att göra ett kortfilmsmanus har du chans att få det klart på en termin, väljer du att ge dig in på ett större projekt får du vara beredd på att det tar mer tid. Under kurstillfällena diskuterar vi film, ser exempel, och du får och ger råd kring både dina egna och andras texter.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare
Johan Bergman Lindfors är en erfaren kursledare och manusförfattare. Han har bland annat varit med och skrivit den danska tv-serien "Hjärtslag", pjäsen "1001 Nights - Now" i England samt den mångfaldigt prisbelönta korta spelfilmen "Möte med ondskan" (Young Critics Award på filmfestivalen i Cannes, Gold Hugo Award i Chicago och Ingmar Bergmanpriset på Guldbaggegalan 2002).

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inga extra kostnader tillkommer för kursmaterial, men du kommer att få flera tips om böcker och digitala manusprogram som underlättar ditt skrivande.

Utvecklingsmöjligheter
Titta gärna på våra spännande författarworkshops med olika inriktning där du kan fördjupa olika delar av ditt skrivande.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skriv för film och TV, varannan vecka.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skriv för film och TV, varannan vecka!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner