Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Retorik och kommunikation: Våga tala inför grupp - sommarintensiv 15-19 år!

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
15 timmar
2020-08-10 13:30
2 900 SEK

Info om Retorik och kommunikation: Våga tala inför grupp - sommarintensiv 15-19 år!

Är det jobbigt att stå inför klassen och presentera en text eller hålla en redovisning? På den här kursen får du träna på att bli trygg med hjälp av roliga, praktiska övningar i grupp. Hur tänker jag, hur förbereder jag mig, hur gör jag? Lägg en vecka av sommarlovet på att upptäcka hur kul det kan vara!

Innehåll och mål
Våga tala inför grupp vänder sig till den som känner stort obehag inför att tala inför grupp och helst vill slippa. Vi börjar med att träna avspänning och hitta en känsla av kontroll. Vi går vidare med praktisk träning av röst, tal och framförande och tränar in korta tal. På ett lättsamt och roligt sätt tränar vi rösten, avspänning, naturlig andning, kroppsspråk och framträdande.
Denna intensivkurs pågår vecka 33 måndag-fredag 10-14/8.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper, nivån anpassas efter deltagarna. Din utveckling är individuell, och bygger på dina erfarenheter och din personlighet. Kursen vänder sig till ungdomar 15-19 år.

Kursledare
Paula Ternström har lång erfarenhet som kursledare och kommunikatör. Hon har sin utbildning inom retorik bland annat från Stockholms universitet,och IHR, men är också utbildad i marknadskommunikation, pedagogik och socialantropologi. Kombinationen med hennes erfarenheter som skådespelare har försett henne med verktyg som gjort henne till en eftertraktad pedagog inom retorik och kommunikation.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver inte köpa någon kursbok, det material vi använder får du av din kursledare.

Utvecklingsmöjligheter
Alla våra kurser inom retorik och kommunikation varvar teori och övning, och vi har kurser för alla nivåer. Tycker du det är obehagligt att prata inför andra börjar du med Våga tala inför grupp, vill du vässa din förmåga att hålla åhörarna intresserade väljer du Så får du folk att lyssna!.

  • Våga tala inför grupp - för dig som känner starkt obehag inför att tala inför grupp och försöker undvika det.
  • Tala inför grupp - för dig som tycker det är lite nervöst att tala inför andra och vill bli en säkrare talare och få grundläggande kunskaper.
  • Så får du andra att lyssna - fortsättningsgrupp för dig som vill utveckla din röst och ditt kroppsspråk.
  • Argumentation och härskarteknik - för dig som vill kommunicera bättre, vara tydlig med vad du vill, och uppnå resultat i förhandlingar.

Klicka här för att se alla våra retorikkurser.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Retorik och kommunikation: Våga tala inför grupp - sommarintensiv 15-19 år!.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Retorik och kommunikation: Våga tala inför grupp - sommarintensiv 15-19 år!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner