Radarintyg för fritidsbåt

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Solna
12 timmar
2023-05-04 18:30
3 295 SEK Momsfri

Info om Radarintyg för fritidsbåt

På denna kurs får du tillräckliga kunskaper och färdigheter att hantera radar för att navigera och/eller undvika kollision vid framförande av fritidsbåt.

Innehåll

För att få fullt utbyte av en radar måste man känna till dess egenskaper, funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård. Finns det radar på din båt förväntas du kunna använda den enligt de internationella sjövägsreglerna. Stämpel i NFB:s intygsbok erhålles efter godkänt prov. Kostnad för prov betalas till förhörsförrättaren på plats, ca 500 kr. Praktikpass ingår i kursavgiften och görs vid tredje kurstillfället.

Upplägg

Två kvällar med teori 4/5 och 11/5, kl 18.30-21.00. Praktikpass lördag 13/5, ca kl 09.30 - 13.00. Tider bestäms med läraren direkt. Praktikpasset sker bland annat med förtäckta rutor.

Förkunskaper

Förarintyg.

Kursledare

Bengt Utterström har Fartygsbefälsexamen klass VIII och har arbetat som navigationslärare på Medborgarskolan under många år. Bengt är Förhörsförättare för radarintyget och författare till navigationsboken Fritidsskepparen och Fritidsskepparens VHF/SRC-bok.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Materialkostnad

Materialet finns på plats vid första tillfället och faktureras i efterhand. Fritidsskepparens radarbok med AIS kostar ca 275 kr.

Kostnad för att skriva radarintyget tillkommer med 500 kr och betalas vid provtillfället.

Utvecklingsmöjligheter

När du har kustskepparintyg, radarintyg, VHF/SRC, Sjukvård och olycksfall ombord, Brand- och Författningskunskap kan du skriva prov för Fartygsbefälsexamen klass VIII, passar för dig som vill köra båtcharter eller taxibåt eller för din egen kompetensutveckling.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Intresserad av Radarintyg för fritidsbåt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Radarintyg för fritidsbåt!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner