Visa kurser.se som: Mobil

Northvolt - grundaren Peter Carlsson i samtal med Jan Erik Berggren. Föreläsning i samtalsform

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
1 timme
2020-03-09 18:30
320 SEK

Info om Northvolt - grundaren Peter Carlsson i samtal med Jan Erik Berggren. Föreläsning i samtalsform

Peter Carlsson var toppchef på Tesla och arbetade nära Elon Musk, men beslöt att flytta hem till Sverige och bygga en av Europas största fabriker för litiumbatterier. Här berättar han om Northvolts unika position, men svarar också på frågor om de problem och frågeställningar som omger batteriproduktionen.

 Northvolts grundare Peter Carlsson samtalar här med journalisten Jan Erik Berggren om Northvolts unika position på världsmarknaden, förväntningarna som finns i Skellefteå och Västerås men också om de problem och frågeställningar som omger elbilen och batteriproduktionen.

Northvolt AB är ett svenskt företag som bygger fabriker i Skellefteå och i Västeråsför tillverkning av litiumbatterier för elbilar och för lagring av energi. Detta skulle göra investeringsprojektet till ett av Sveriges hittills största industriella nyinvesteringprojekt under 2000-talet. 

Om föreläsaren
Peter Carlsson var toppchef på Tesla och arbetade nära Elon Musk, men beslöt att flytta hem till Sverige och bygga en av Europas största fabriker för litiumbatterier. Journalisten Jan Erik Berggren har gjort en närstudie av företaget, förhoppningar och frågeställningar, och publicerar under våren 2020 boken "Batterirevolutionen".

Lokal
Föreläsningen hålls i Stockholms innerstad, lokal bestäms närmare start med hänsyn till deltagarantal. Information om lokal skickas via e-post ca 1-4 veckor innan start.
Föreläsningen pågår ca två timmar inklusive paus.

Bra att veta
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas/krediteras därför ej vid avanmälan. Anmälan sker via vår samarbetsparner Nortic.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Northvolt - grundaren Peter Carlsson i samtal med Jan Erik Berggren. Föreläsning i samtalsform.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Northvolt - grundaren Peter Carlsson i samtal med Jan Erik Berggren. Föreläsning i samtalsform!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner