Visa kurser.se som: Mobil

Näringslära för veganer

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
4 timmar
2019-11-05 18:00
795 SEK

Info om Näringslära för veganer

Hur hänger det ihop? Förstå sambandet hur kroppen mår med den veganska kosten du äter.

Intresset för kostens betydelse för vår hälsa och vårt välmående har aldrig varit större än nu. Allt fler söker större förståelse för hur olika kosthållningar påverkar oss och ibland kan det vara svårt att sålla i djungeln av olika hälsopåståenden och kostinriktningar. Näringslära för veganer är en första grund så att du lär dig säkerställa att du som vegan får i dig nödvändig näring som kroppen behöver. Kursen kan vara ett utmärkt komplement för dig som lagat mycket mat och nu vill gå vidare med annat tänk. Kursen är helt teoretisk.

Innehåll Om näring, hälsa, alternativ och komplement till råvaror som ersätter det du som vegan kan sakna för att kropppen ska må bra. Du får råd och tips och förslag på rätter. Vi pratar konsistenser, smak och utseende. Allt det viktiga för en god måltid.

Upplägg Tre intensiva timmar (4 stud tim) med massor av prat och information om vegansk mat.

Förkunskaper Alla intresserade är välkomna.

Kursledare Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har bland annat utbildat sig hos raw foodpionjären Matthew Kenney i Los Angeles och studerat kostvetenskap på Uppsala universitet. Dessutom har hon specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Ulrika ansvarar för flera diplomutbildningar, bl a Vegankock och korta kurser på Medborgarskolan.

Ulrika är författare till böckerna Råsmart familj, Smarta sötsaker, Good mood food, Ärlig mat och Supersnacks. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Läs gärna mer här.

Kursmaterial Visst material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter Laga veganskt mat! Läs mer på Medborgarskolan.se. Se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

 

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Näringslära för veganer.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Näringslära för veganer!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner