Visa kurser.se som: Mobil

Musikteori i praktiken, nybörjare

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
16 timmar
2021-02-15 19:30
1 800 SEK

Info om Musikteori i praktiken, nybörjare

En kurs för dig som spelar ett instrument, sjunger eller bara undrar hur musik hänger ihop. Noter, intervaller, tonarter, ackord - musikteori från grunden.

Innehåll och mål
Vi börjar från grunden och bygger ackord och skalor, undersöker intervaller och hur tonarter fungerar och vilka ackord som ger dur och moll. Du får börja improvisera och upptäcka hur du kan använda dig av skalorna på ett instrument. På ett praktiskt och roligt sätt tar du ditt spel till en högre nivå och det blir lättare att spela på gehör och improvisera.

Förkunskaper
Du behöver inga formella förkunskaper, som vuxna har vi alla erfarenhet av musik på ett eller annat sätt, oavsett om vi nöjer oss med att lyssna eller musicerar själva. Vi är tacksamma om du redan vid anmälan ger ett hum om vad du har för erfarenheter och förväntningar på kursen, om du spelar ett eller flera instrument, om du kan noter sedan tidigare etc för att kunna möta dig på din nivå.

Kursledare
Mikael Fall är en av Sveriges få utbildade munspelspedagoger. Han är också erfaren musiker och kompositör.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver ta med dig papper, penna och notpapper att fylla i. Eventuellt kan du bli ombedd att ta med ett instrument om du har, i överenskommelse med kursledaren.

Utvecklingsmöjligheter
När din kurs går mot sitt slut får du erbjudande om en fortsättningskurs med motsvarande upplägg.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Musikteori i praktiken, nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Musikteori i praktiken, nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner