Visa kurser.se som: Mobil

Molekylär gastronomi - matlagning

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2021-03-20 10:00
1 295 SEK

Info om Molekylär gastronomi - matlagning

Molekylär Gastronomi behöver inte alls vara så svårt som det låter! Laga mat på hög nivå och skapa en unik middagsupplevelse. Överraska och förvirra med utseende och texturer!

Molekylär Gastronomi har blivit en stor trend och många internationellt kända kockar har valt att jobba med denna matlagningsstil för att kunna erbjuda sina gäster en unik måltidsupplevelse. Med kunskap om de grundläggande teknikerna och ingredienserna kan även du skapa en kreativ och överraskande middag på hemmaplan!

Innehåll                                                                                                                                                                                                        På kursen ”Molekylär Gastronomi” kan du lära dig de mest använda teknikerna inom molekylär gastronomi. Vi kommer att lägga störst fokus på den sociala aspekten av måltidsupplevelsen och hantverket men även gå in på teorin och vetenskapen bakom olika teknikerna och ingredienserna! Störst tyngd ligger på att skapa moment och rätter som överraskar och förvirrar oss – att skapa rätter som ser ut som en sak men egentligen är något annat är det som ligger i hjärtat av den molekylära kokkonsten! Vi kommer skapa molekylär spaghetti, pulver, pärlor och sfärer för att nämna några exempel!

Upplägg                                                                                                                                                                                            Deltagarna arbetar i mindre grupper och får testa och öva på uppgifterna enligt recept. Alla moment läggs senare ihop till små kreativa rätter som förvirrar våra sinnen och överraskar! Provsmakning av olika moment sker under kursens gång och alla hjälper till att duka av och diska.

Förkunskaper                                                                                                                                                                                         Alla intresserade är välkomna, inga förkunskaper behövs.

Kursledare                                                                                                                                                                                           Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diploma inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt både i restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

Kursmaterial                                                                                                                                                                                     Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter                                                                                                                                                                        Gaja håller även fler kurser på temat Matens Kemi. Se vårt övriga kursutbud på hemsidan. Läs om Gaja här. https://www.medborgarskolan.se/var-varld/mat-och-dryck/gastronomisk-mat/

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

 

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln                                                                                                                                     Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Molekylär gastronomi - matlagning.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Molekylär gastronomi - matlagning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner