Visa kurser.se som: Mobil

Molekylär gastronomi 2.0 - avancerad matlagningskurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2019-11-22 18:00
1 295 SEK
Info om #Education#

Info om Molekylär gastronomi 2.0 - avancerad matlagningskurs

Skapa rätter som överraskar och förvirrar. Dags för avancerade tekniker och en riktig avsmakningsmeny!

Molekylär Gastronomi har blivit en stor trend och många internationellt kända kockar har valt att jobba med denna matlagningsstil för att kunna erbjuda sina gäster en unik måltidsupplevelse. Med avancerade tekniker kan du utöka dina kunskaper och laga molekylär middag som ett proffs!

Innehåll

På kursen ”Molekylär Gastronomi 2.0 – Avancerad kurs” bygger vi vidare på de grundläggande och mest använda tekniker som vi har lärt oss under kursen ”Molekylär Gastronomi”. Störst fokus  lägger vi på den sociala aspekten av måltidsupplevelsen och hantverket men vi går även in på teorin och vetenskapen bakom de nya teknikerna och ingredienserna! Även på denna kurs lägger vi tyngd på att skapa moment och rätter som överraskar och förvirrar oss, det som kännetecknar den molekylära kokkonsten! Vi kommer att lära oss nya tekniker som t.ex. ätbara stenar, men även (till skillnad från den grundläggande kursen) lägga fokus på att verkligen ta vara på våra nya kunskaper och skapa kreativa rätter och en avsmakningsmeny med hjälp av alla tekniker och sätta de molekylära teknikerna i ett sammanhang! Och laga en härlig middag.

Upplägg

Deltagarna arbetar i mindre grupper och får testa och öva på uppgifterna enligt recept. Alla moment läggs senare ihop till små kreativa rätter som förvirrar våra sinnen och överraskar! Provsmakning av olika moment sker under kursens gång och alla hjälper till att duka av och diska.

Förkunskaper

Det rekommenderas att deltagarna har gått grundkursen kursen ”Molekylär Gastronomi” innan denna avancerade kurs. Alternativt har erfarenhet från annat håll.

Kursledare

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diplom inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt i både restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Gaja håller även fler kurser på temat Matens Kemi. Se vårt övriga kursutbud på hemsidan. Läs om Gaja här. https://www.medborgarskolan.se/var-varld/mat-och-dryck/gastronomisk-mat/

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

 

 

 

 

 

 

 

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Molekylär gastronomi 2.0 - avancerad matlagningskurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Molekylär gastronomi 2.0 - avancerad matlagningskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner