Visa kurser.se som: Mobil

Mexikanskt kök - Tacos på riktigt Nyhet!

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2020-05-11 18:00
1 195 SEK

Info om Mexikanskt kök - Tacos på riktigt Nyhet!

Traditionell mexikansk kokkonst blev 2010 en del av UNESCOs representativa lista över det immateriella kulturarvet. Här gör vi Tacos på riktigt. Göra tortillas med tillbehör för hand.

Det Mexikanska köket anses vara ett av de mest varierade och originella i världen tack vare dess blandning av olika matkulturer. Mayarikets matkultur som växte fram för ca 4000 år sedan har smält samman med matinfluenser från Aztekriket, Spanien samt Asien och Afrika och har givit upphov till en matkultur från ”fyra kontinenter i ett enda land. Mexikansk mat är en viktig aspekt av Mexikos kultur, sociala struktur och populära traditioner.

Mexikanska rätter inkluderar ofta ingredienser från varje matgrupp, inklusive protein, spannmål och grönsaker. De inkluderar ofta proteinkällor som bönor och kött tillsammans med grönsaker som avokado, tomater, paprika och limefrukter och erbjuder ofta alternativ för personer som har problem med gluten,  andra intoleranser eller allergier.

Innehåll Ikväll lagas det rätter ur den högre kokkonsten, som det lagas och smakar i Mexiko.

Upplägg Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Dagen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper Alla är välkomna.

Kursledare Vår kursledare Grisel Pérez Barrientos, har sina rötter i Mexiko och vill förmedla det hälsosamma Mexikanska köket till Svenska folket. Hon är självlärd matkreatör och inspiratör som lagar Mexikansk mat i traditionell tappning och tar fasta på hälsoaspekten och att det skall vara enkelt.  Hennes vision är att dela med sig av sin historia,  det okända Mexiko och det autentiska Mexikanska gastronomiska arvet till människor som är intresserade av kultur, hälsosam och etnisk mat.

Kursmaterial Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter Det finns gott om andra matlagningskurser och föreläsningar på Medborgarskolan med peruanska förtecken.Dessutom flera diplomutbildningar för bl a kock, konditor,raw food och hälsokock. Se vårt kursutbud på hemsidan.

Bra att veta Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mexikanskt kök - Tacos på riktigt Nyhet!.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mexikanskt kök - Tacos på riktigt Nyhet!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner