Visa kurser.se som: Mobil

Matskola för nybörjare - Bli en mästare i köket! Dagtid i höst

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
25 timmar
2019-10-11 10:00
4 995 SEK
Info om #Education#

Info om Matskola för nybörjare - Bli en mästare i köket! Dagtid i höst

Massor av grundmatlagning, inspiration och många recept att öva vidare på hemma.

Matskola för dig som känner dig som nybörjare i köket. Ledord är verktyg, tekniker, att välja råvaror, laga i säsong och kryddsättning. Dessutom menyplanering, inköp med mera.

Innehåll
För nybörjaren och hemmakocken som vill lära och utveckla sig mer. Grundläggande matlagning, matskola där vi planerar och funderar runt inköp och lagar mycket mat. Vi kokar fonder, benar ur och finstyckar, skär grönsaker på olika vis. Vi arbetar förstås med både fisk, kött och grönt. Bröd, soppor, förrätter, varmrätter och desserter med mera. Flera rätter varje tillfälle.

Upplägg
Kurs dagtid 5 ggr på fredagar med start 11/10 kl 10-13.45 avslutning 15/11. Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällarna avslutas alltid med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla, gärna nybörjare är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. I vårt kursutbud hittar du en mängd kurser med Jonas Arbman som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Flera möjligheter till kockutbildningar med starter varje termin. Se vårt kursprogram på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Matskola för nybörjare - Bli en mästare i köket! Dagtid i höst.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Matskola för nybörjare - Bli en mästare i köket! Dagtid i höst!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner