Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Matens kemi - dagtid

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2020-10-28 11:00
1 195 SEK

Info om Matens kemi - dagtid

Matens Kemi i Köket – Professionella kockarnas hemligheter förklarade

När man ser på matlagning genom vetenskapliga glasögon kan vi se att allt som görs i köket baseras på de olika kemiska, biologiska och fysiska fenomen och processer. Det vetenskapliga tillvägagångssättet kan appliceras vardagligt i köket och göra det mycket enklare att förstå varför saker blir som de blir och hur du kan förbättra dina recept och tekniker med hjälp av vetenskap! Många professionella kockar använder sig av olika spännande matlagningstekniker och ”food hacks” i sina restauranger men ofta utan djupare förståelse varför det blir som det blir – lär dig restaurangkökets hemligheter och imponera även på proffsiga kockar med kunskapen bakom dessa processer!

Innehåll

På kursen ”Matens Kemi i Köket” lär du dig att förstå exakt varför olika fenomen sker när du lagar mat. Istället för att lära oss specifika recept kommer vi gå in på teorin och vetenskapen bakom de olika teknikerna och ingredienserna samt experimentera efteråt vilket gör att du kommer få djupare förståelse för matens kemi. Dessa tekniker kan senare appliceras till tusentals recept hemma och du kan vara säker på att det blir rätt varje gång! Du kommer få konkreta tips och råd på hur matens kemi kan appliceras i ditt kök och lära dig bland annat om proteiner, fetter samt syror och baser (där vi kommer t.ex. göra magiska nudlar som ändrar på färgen på tallriken medan du äter!). Störst vikt kommer ligga på att visa hur du kan förbättra din matlagning med hjälp av vetenskap samt lära dsig många användbara ”food hacks” som används vardagligt av professionella kockar i restaurangköksmiljö!

Upplägg                                                                                                                                                                                                                                                                                             Deltagarna arbetar i mindre grupper och får testa och öva på uppgifterna enligt recept och instruktioner. Provsmakning av olika moment sker under kursens gång och alla hjälper till att duka av och diska.

Förkunskaper                                                                                                                                                                                                                                                                                      Alla intresserade är välkomna, inga förkunskaper behövs.

Kursledare                                                                                                                                                                                                                                                                                          Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diplom inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt i både restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

Kursmaterial Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter                                                                                                                                                                                                                                                                     Gaja håller även fler kurser på tema Molekylär Gastronomi. Se vårt övriga kursutbud på hemsidan. Läs om Gaja här: https://www.medborgarskolan.se/var-varld/mat-och-dryck/gastronomisk-mat/

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln                                                                                                                                                                                                                                   Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Matens kemi - dagtid.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Matens kemi - dagtid!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner