Visa kurser.se som: Mobil

Mat från Peru, Ceviche

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2020-06-07 10:00
1 295 SEK

Info om Mat från Peru, Ceviche

Perus stolthet, Ceviche kommer från inkarikets matkultur. Laga Perus härliga nationalrätt med fisk, grönsaker och lime. Fräscht!

Innehåll Ceviche har gjort Peru världskänt i gastronomiska sammanhang och numera har varje sydamerikanskt land en egen version av ceviche. Rätten har lagats i urminnes tider. Inkaindianerna lagade den, då med andra råvaror eftersom livsmedel som lime och citrusfrukter kom till Peru senare med spanjorernas intåg. I och med att det peruanska köket fått influenser från andra världskök har även råvarorna och sättet att tillaga ceviche ändrats med tiden. Ikväll kommer vi att tillaga olika former av ceviche, med olika fisksorter, skaldjur, olika chilisorter och med inspiration från andra värdskök som exempelvis Japan. Detta är en kurs du definitivt inte vill missa. Kom och lär dig laga en äkta traditionell ceviche och andra varianter för att kunna imponera på nära och kära, vänner och bekanta eller bara för att ha kul.

Upplägg Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Dagen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper Alla är välkomna.

Kursledare

Regina Rojas Tena är född i Lima men flyttade till Sverige som barn. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för matlagning och alltid haft det peruanska köket nära till hjärtat. Hon tycker dock om att experimentera i köket för att skapa nya matupplevelser. Regina har även gått en raw foodkock grundutbildning genom Medborgarskolan ledd av Ulrika Hoffer. Därefter har hon börjat utveckla de traditionella raw foodrätterna med inslag av peruanska smaker.

Kursmaterial Du får ett recepthäfte som innehåller de rätter vi kommer att laga. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabat på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mat från Peru, Ceviche.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mat från Peru, Ceviche!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner