Sök kurs 👉

Masterclass - Krukväxtodling

Längd
3 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
8 mars, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
8 mars, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Masterclass - Krukväxtodling

Lär dig knepen att lyckas med dina krukväxter hemma!

Innehåll

Drömmer du om att förvandla ditt hem till en frodig och harmonisk grönskande miljö? På den här kursen lär du dig allt du behöver för att lyckas med dina krukväxter – från skötsel till förökning. Med rätt kunskap kan du njuta av dina växters luftrenande förmåga och ge ditt hem liv med bladverk i alla nyanser och texturer. Kursen är inte bara lärorik, den är också avkopplande och inspirerande!

Vad du får lära dig:

  • Introduktion till krukväxter: Grundläggande kunskaper för att lyckas med inomhusodling.
  • Jordens betydelse: Välj rätt jord och lär dig förbereda den för olika växter.
  • Val av krukor: Hur rätt kruka påverkar dina växters trivsel och tillväxt.
  • Luftrening med växter: Förstå hur växter kan förbättra luftkvaliteten i ditt hem.
  • Skötselråd: Optimera vatten, ljus och temperatur för varje växts behov.
  • Förökning med sticklingar: Lär dig att ta och odla sticklingar för att utöka din växtsamling.
  • Bladformer och estetik: Skapa en varierad och vacker grönska i ditt hem.
  • Avkopplande odling: Gör växtskötsel till en rolig och meditativ aktivitet.

Ta steget mot ett hem fyllt av frodig grönska och njut av att se din växtsamling växa och frodas. Anmäl dig idag och bli expert på krukväxter!

Upplägg

  • Vi träffas i Medborgarskolans lokaler på Hagagatan 23A  lördag den 8 mars klockan 13:00-15:15. 

Förkunskaper

Kursen riktar sig till alla som är intresserade! Inga förkunskaper behövs.

Kursledare

Irina Minow Söderberg är en erfaren och dedikerad trädgårdsmästare med över 20 års expertis och en brinnande kärlek för allt som växer. Hennes särskilda fascination för växter från Medelhavsområdet gör hennes kunskap både unik och inspirerande.

Irina har skaffat sig ovärderlig erfarenhet genom att arbeta och praktisera på några av Sveriges mest ikoniska trädgårdsplatser, som Orchidéhuset, Rockdala, Ulriksdal och Edvard Andersons växthus. Under 11 år drev hon sin egen handelsträdgård vid Steninge Slott – en dröm som hon förverkligade och som blev en livsstil.

Som utbildad pedagog kombinerar Irina sin empati med ett engagerande och lättillgängligt sätt att lära ut, vilket gör att både nybörjare och erfarna odlare uppskattar hennes kurser. Med Irina som guide får du inte bara kunskap, utan också inspiration att skapa något riktigt vackert och hållbart.

Kursmaterial

Allt kursmaterial ingår i priset.

Bra att veta

  • Vi reserverar oss för mindre ändringar av utbildningens schema och innehåll. 
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart, med aktuell information om kursen.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Delbetalning och rabatter

  • Visste du att du kan delbetala din kurs? Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning. Läs mer om delbetalning i våra allmänna villkor.
  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt när du handlar på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer om våra rabatter och förmåner.

Utvecklingsmöjligheter

Vill du vidareutveckla dina färdigheter inom trädgård och odling? Medborgarskolan erbjuder en mängd olika trädgårdskurser - håll utkik på vår hemsida!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.

Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.

Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.

I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Masterclass - Krukväxtodling och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.