Visa kurser.se som: Mobil

Måleri - Oljemålning för nybörjare och vana

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Norrtälje
32 timmar
2021-09-16 18:30
2 395 SEK

Info om Måleri - Oljemålning för nybörjare och vana

Lär dig grunderna i oljemålning: skissteknik, material-, färg-, formlära och bildkomposition! Om du är intresserad av att måla i akryl eller akvarell går det också bra! I denna grupp är vi både nybörjare och erfarna i trevlig samvaro.

 

Innehåll
Vi arbetar med färg, form, ljus och komposition. Vi kommer att göra gemensamma och enskilda studier där vi övar upp seendet och förmågan att uttrycka sig i färg och form. Vi går igenom olika motiv inom konsten för att träna målerirtekniker, färgteori och materialets egenskaper.

Upplägg
Vid varje kurstillfälle introduceras en ny övning och genomgång av denna. Den individuella takten kan dock variera något så övningarna anpassas därefter.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Ulf Holmberg är konstnär. Vår mycket omtyckte ledare i målerikurser. Ulf formar sina kurser efter kursdeltagarna. Alla får sin beskärda del, nybörjare som mer vana konstnärer.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Medtag eget material: olje- eller akrylfärg, penslar och palettknivar, duk/träpannå. Om du är osäker, behöver du inte ta med allt till första tillfället. Tag med något så du kan börja, så kommer du få mer information under första kurstillfället, så du lättare vet vad du ska ta med till nästa gång.

Utvecklingsmöjligheter
Alla kurser inom teckning och målning som hjälper dig att utveckla ditt personliga uttryck. Inom Medborgarskolan finns olika möjligheter att utvecklas inom måleri - se vidare här på vår hemsida.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.

OBS! Vid fler än sex deltagare kommer lokalen att flyttas till Rodengymnasiet. Detta för att man ska kunna hålla tillbörligt avstånd.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måleri - Oljemålning för nybörjare och vana.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Måleri - Oljemålning för nybörjare och vana!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner