Måla stileben i gouache

Längd
9 timmar
Pris
550 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
550 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Måla stileben i gouache

Gouachemålning är en spännande teknik som ofta beskrivs som en mer täckande akvarellfärg. Gouache gör det möjlighet att måla lager på lager, skapa illustrativa verk och till och med arbeta på mörka underlag. Låt oss utforska denna fascinerande färg och se vilka fantastiska resultat den kan ge!

Innehåll

Gouache är en fantastisk och kreativ färg som ibland hamnar i skuggan av mer klassiska alternativ som akryl eller akvarell. Dess historia sträcker sig långt tillbaka, ända från 1400-talet då den började användas i målningar runt om i Europa. 

Kom och öva dig på att måla av stilleben i form av blommor, textilier, vaser och fruktfat. Vi målar med gouachefärg som är en täckande vattenfärg med hög koncentration av pigment där man kan måla på ett helt annat sätt än akvarell. Till exempel kan man måla ljusa färger ovanpå mörka med gott resultat. Vi övar oss i bildkomposition, att skissa och att få fram volym genom skuggor och ljus och att skapa kontraster genom att använda kalla och varma toner. 

Datum är 2/9, 9/9 och 16/9 .

Material

För denna kurs behöver man köpa gouachefärger, akvarellblock i A3 och pensel. Visst material går att köpa på plats till självkostnadspris.

Ledare

Frida Rydholm har en lång konstnärlig utbildning med erfarenhet av både skulptur och måleri. HÄR kan du se mer av Fridas konstnärsskap.

 

Utvecklingsmöjligheter

För ett mer djupgående lärande inom färg, form och hantverk rekomenderar vi kurserna som hålls i våra lokaler på Hagagatan.

 

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs HÄR om hur du gör.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Måla stileben i gouache och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.