Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Lilla barnkonditorn på sommarlovet

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
35 timmar
2020-08-10 10:00
4 995 SEK

Info om Lilla barnkonditorn på sommarlovet

Lilla barnkonditorn, för barn mellan 9-13 år som vill baka allt som stora gör!

Sommarkurs innan skolan börjar är för nyfikna och baksugna barn i åldern från 9 till 13 år ungefär. Här får du pröva att baka allt möjligt gott som man hittar i ett konditori. I vårt fina kök bakar vi både matbröd och söta bröd. Gör tårtor, bakar kakor och bullar och testar att spritsa dekorationer.

Innehåll

(preliminärt): • surdeg och focaccia • olika sorters småkakor, bullar, muffins och maräng  och prinsesstårta. Vi pratar också om vad vi använder för ingredienser, om metoder, olika tekniker och hur viktigt det är med god hygien i ett kök.

Upplägg

Vi startar varje dag med prat om vad vi ska baka och vilka ingredienser som vi ska använda. Om tekniker och hur ugnarna fungerar. Allt som bakas tar deltagarna med sig hem. Här finns förkläden, men sköna skor och kläder rekommenderas. Vi äter en enkel sopplunch tillsammans. Mån- fre 10/8-14/8 kl 10-16.00. Du får ett intyg efter veckan.

Förkunskaper

Kursen är för nybörjare och bakglada barn. Kräver inga förkunskaper, men lite koll på köket är bra.

Kursledare

Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, café, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik har bakat i bagarstugan och ansvarat för samevistet på Skansen. Hon är också medlem i Eldrimners branschråd för bröd. Nik driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon har också hållit i många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan för både vuxna och barn.

Material

Ingredienser och lunch ingår i avgiften.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lilla barnkonditorn på sommarlovet.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lilla barnkonditorn på sommarlovet!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner