Visa kurser.se som: Mobil

Lettering - Drop Cap Art

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
10 timmar
2019-10-17 17:30
2 545 SEK

Info om Lettering - Drop Cap Art

Lettering är konsten att rita bokstäver och ord. På DROP CAP ART-workshop kommer du att lära dig att rita mer detaljrika bokstavsformer med skuggor, 3D, mönster och färg. Vi bygger upp våra bokstäver steg för steg och skapar bokstavskonst. Drop Cap är engelska för anfang eller initial.

Innehåll och mål
Du får inspiration och praktiska tips för att börja med lettering om du är nybörjare eller utveckla dina kunskaper om du är erfaren. Kursen är en ”learning by doing”-kurs där vi ritar så pennan glöder! Efter avslutad Drop Cap Art-workshop kommer du att ha en eller flera färdiga bokstavsillustrationer: en bokstav eller ett kort ord ritat och färglagt på ett A4-pappersark.

Upplägg
Kursen är en ”learning by doing”-kurs där vi ritar så pennan glöder! Efter avslutad Drop Cap Art-workshop kommer du att ha en eller flera färdiga bokstavsillustrationer: en bokstav eller ett kort ord ritat och färglagt på ett A4-pappersark.
 
Förkunskaper
Kursen är öppen för alla oberoende tidigare erfarenhet. Har du redan gått en Lettering Workshop och vill fördjupa dig i nya bokstavsformer är detta ett ypperligt tillfälle!
 

Kursledare
Sofie Björkgren-Näse, frilansande lettering artist/bokstavsillustratör med egna företaget Fia Lotta Jansson Design. www.fialottajansson.com

Kursmaterial
Ta med blyertspenna (vanlig som man vässar eller en stiftpenna), suddgummi, linjal, en passare om du har, samt en pigment liner, en finstiftad tuschpenna som inte ”blöder” på pappret. Jag rekommenderar Sakura Micron, Staedtler eller Uni Pen, t.ex. stiftbredd 0.2 (se på korken).


Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på www.bokus.com och på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lettering - Drop Cap Art.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lettering - Drop Cap Art!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner