Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2 700 SEK Momsfri

Info om Latin termin 6

Latin används för vetenskapliga namn på djur, svampar, växter och sjukdomar, inom anatomin och är fortfarande betydelsefullt för att förstå europeisk historia och europeiska språk. Accceptus!

Latin är det språk som talades i romerska riket och som under medeltiden och långt fram i nyare tid var dominerande skriftspråk i Europa.
Latin är ett indoeuropeiskt språk inom språkgruppen italiska språk. Man skiljer på latin och vulgärlatin, det folkliga talspråket i romarriket.
Latinet som talspråk dog ut efter romarrikets fall på 400-talet, men användes som vetenskapens internationella skriftspråk och som lingua franca i stora delar av Europa långt fram i tiden.

Innehåll
Ord- och läsförståelse varvas med uttal och grammatik.
Gruppen har läst all grundläggande grammatik (i "Vivat Lingua latina") men fortsätter att träna och repetera grammatik och utöka ordförrådet under lektionerna.

Vi studerar latinets inflytande på det moderna språket, engelska och svenska.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas i 10 veckor.

Förkunskaper
- Du bör läst ca 100 studietimmar eller motsvarande kunskaper.
- Du kan grundläggande grammatik

Kursledare
Josephine Appelgren är utbildad lärare i latin, grekiska, filosofi och antikens historia från Oxford universitet och London institute of education. Josephine har arbetat som lärare i latin i England och lärare i engelska som främmande språk i Aten samt även undervisat i latin och historia i USA.

Kursmaterial
Kursbok "Vivat Literatura Latina", kan du köpa på t ex bokus.com. Ledaren kompletterar med andra texter.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com. Rabattkoden står i din kallelse.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Intresserad av Latin termin 6 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Latin termin 6!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner