Visa kurser.se som: Mobil

Laga soppa med Miriam från Sibiriens soppkök

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2020-02-23 11:00
1 095 SEK

Info om Laga soppa med Miriam från Sibiriens soppkök

På kurs i vårt utbildningskök lagar vi goda, mustiga, kryddiga soppor proppade med näring och godsaker.

En soppa passar allt, som lunch, förrätt eller som huvudrätt. Svalkande eller värmande, het eller mild och fin. En soppa kan också vara billig mat som passar att göra storkok på. Miriam Zelmerlööw arbetar med matsvinnstänk, det mesta som smakar gott passar i en soppa.

Innehåll
Vi lagar Ellas tomatsoppa som har en rolig historia bakom sig, men som framförallt är en god tomat- och rotfruktssoppa med oändliga variationsmöjligheter. En krämig avokadosoppa är perfekt eftersom den kan ätas kall eller varm, och dessutom lyxas till med räkor! I woksoppan hittar vi balansen mellan sött, salt och surt. En soppa för hälsan med örter och kryddor.

Upplägg
Efter genomgång av råvaror, recept och hur köket fungerar sätter vi igång att laga mat. Vi delar upp oss i grupper, men alla lagar alla recept. Mycket prat runt råvaror i säsong, buljonger, kryddsättningar och reduceringar. Vi äter gemensamt och avslutar med disk och plock.
 
Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Miriam Zelmerlööw har drivit Sibiriens soppkök i Vasastan i många år. Miriam vet hur en soppa ska smaka, och kan använda alla råvarors olika delar för bästa klimattänk. Miriam undervisar våra kockelever på diplomutbildningen Varm- och kallkock. 

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många andra matlagningskurser på Medborgarskolan, se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Laga soppa med Miriam från Sibiriens soppkök.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Laga soppa med Miriam från Sibiriens soppkök!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner