Visa kurser.se som: Mobil

Kustskepparintyg, Hammarby Sjöstad

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
18 timmar
2020-02-26 18:30
3 185 SEK

Info om Kustskepparintyg, Hammarby Sjöstad

Har du en båt som är 4 x 12 meter eller större så är Kustskepparintyget ett krav.

Du har tagit ditt Förarintyg och känner att du vill ge dig ut på öppna vatten eller kanske åka båt när det är mörkt ute, då ska du ta Kustskepparintyget.

Innehåll
Navigering utomskärs och till havs
Mörkernavigering
Säkerhet ombord
Principerna för GPS, radar och SRC

Upplägg
Det är bra om du kan göra övningsuppgifter mellan sammankomsterna. Ett mörkernavigeringspass rekommenderas, kostnad för det tillkommer. Vi följer NFBs rekommendationer.
Föreläsningen "Väder till sjöss" som hålls i Stockholm med Anna Geidne, meterolog och navigationslärare, ingår i kurspriset.

Förkunskaper
Förarintyg samt intyg om genomfört dagpraktikpass för Förarintyg är ett förkunskapskrav för att få ta Kustskepparintyget. Medborgarskolan anordnar dagpraktikpass för Förarintyg och mörkerparktik för kustskepparen. Kostnad för det tillkommer (700 kr/styck).

Kursledare
Leif Lindberg innehar Fartygsbefäl- och maskinbefälsexamen klass VIII och är ytterligare en av våra kunniga och erfarna navigationslärare. Hans meritlista börjar med den första utbildningen i flottan, fortsätter med en lång seglarkarriär med egen seglarskola i många år. Leif håller i förarintygs- och kustskepparkurser samt kör en del av våra praktikpass med motorbåt  för praktisk navigation, dager- och mörkerpraktik samt ger radarpraktik.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialet finns på plats vid första tillfället och det du tar emot faktureras i efterhand. Prov anordnas för våra deltagare. Avgiften betalas direkt vid provtillfället, 500 kr.

Utvecklingsmöjligheter
När du har Kustskepparintyg, Radarintyg, SRC/VHF, Sjukvård och olycksfall ombord, Brand och Författningskunskap kan du skriva prov för Fartygsbefälsexamen klass VIII, som passar för dig som vill köra båtcharter eller taxibåt.

Bra att veta
När du tagit Förarintyget eller Kustskepparintyget så får du oftast rabatt på försäkringspremien hos ditt försäkringsbolag.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg, Hammarby Sjöstad.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg, Hammarby Sjöstad!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner