Visa kurser.se som: Mobil

Kustskeppare - helg

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Norrtälje
16 timmar
2021-10-02 09:30
2 600 SEK

Info om Kustskeppare - helg

Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett mycket brett utbud av navigationskurser. Alla våra kurser följer Nämnden för båtlivsutbildnings, NFB:s, rekommendationer. Prov anordnas efter varje avslutad kurs.

 Du har tagit ditt Förarintyg och känner att du vill ge dig ut på öppna hav eller kanske åka båt när det är mörkt ute, då ska du ta Kustskepparintyget. Har du en båt som är minst 4 x 12 meter så är Kustskepparintyget ett krav.

Innehåll
Navigering utomskärs och till havs
Mörkernavigering
Säkerhet ombord
Principerna för GPS, radar och SRC

Upplägg
Kursdatum är 2/10 och 16/10.
Det är bra om du kan göra övningsuppgifter mellan sammankomsterna. Ett mörkernavigeringspass rekommenderas, Kostnad för det tillkommer. Vi följer NFBs rekommendationer.
Föreläsningen "Väder till sjöss" som hålls i Stockholm med Anna Geidne, meterolog och navigationslärare, ingår i kurspriset.

Förkunskaper
Förarintyg samt intyg om genomfört dagpraktikpass för Förarintyg är ett förkunskapskrav för att få Kustskepparintyg. Medborgarskolan anordnar dagpraktikpass för Förarintyg, kostnad för det tillkommer.

Kursledare
Patric Seemann har Fartygsbefälsexamen klass VIII, är en kunnig, pedagogisk och uppskattad lärare. Patric utbildar i alla varianter av Förarintyg och Kustskeppare samt i praktiska motorbåtskurser och har lång erfarenhet av skärgård och båtar. Han fick sin första utbildning i flottan.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialet finns på plats vid första tillfället och faktureras i efterhand, ca 450 kr. Prov anordnas för våra deltagare. Avgiften betalas direkt vid provtillfället, 450 kr. För att examineras för kustskepparintyget måste du fylla 15 innevarande år.

Utvecklingsmöjligheter
När du har Kustskepparintyg, Radarintyg, SRC/VHF, Sjukvård och olycksfall ombord, Brand och Författningskunskap kan du skriva prov för Fartygsbefälsexamen klass VIII, som passar för dig som vill köra båtcharter eller taxibåt.

Bra att veta
Medborgarskolan samarbetar med Svenska Sjö.
När du tagit Förarintyget eller Kustskepparintyget och dessutom är medlem i en båtklubb så får du 20% rabatt på försäkringspremien hos Svenska Sjö. Kontakta Svenska Sjö för att tillgodogöra dig rabatten.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskeppare - helg.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskeppare - helg!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner