Visa kurser.se som: Mobil

Kombinerat Förarintyg / Kustskepparintyg

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
33 timmar
2021-09-20 18:30
5 150 SEK

Info om Kombinerat Förarintyg / Kustskepparintyg

En kombinationskurs med både förarintyg och kustskepparintyg i ett svep.

Har du köpt båt eller tänkt att hyra och ser fram emot att tillbringa din semester på sjön, men tycker att du inte har tillräckligt med kunskap? För att få de kunskaper du behöver för turer i innerskärgården ska du ta Förarintyget. Ett Förarintyg visar att du har grundläggande teoretiska kunskaper och förmåga att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Med Kustskepparen kan du navigera utomskärs och till havs.
Med kunskapen du får när du tagit ditt Förarintyg/Kustskepparintyg blir din båtfärd både roligare och säkrare.

Innehåll
Grunderna i navigation
Sjövägsregler
Säkerhet till sjöss
Sjöväder och sjömansskap för en säker färd inomskärs
Navigering utomskärs och till havs
Mörkernavigering
Säkerhet ombord
Principerna för GPS, radar och SRC.

Upplägg
Elva sammankomster plus föreläsningen " Väder till sjöss" med meterolog Anna Geidne ingår.
OBS! Förarintyg samt intyg om genomfört praktikpass för Förarintyg är ett krav för att få Kustskepparintyg. Under kursens gång anordnas prov för Förarintyg och efter avslutad kurs anordnas prov för Kustskepparintyg. Kostnad tillkommer för prov.
Praktikpass, dagernavigering och mörkernavigering, anordnas under kursens gång (beroende på säsong). Kostnad för praktikpass tillkommer (ca 800 kr/styck).

Förkunskaper
Inga formella förkunskaper krävs. Men det är dock bra om du varit en del på sjön eller har ett gammalt förarintyg som behöver friskas upp.

Kursledare
Bengt Utterström har Fartygsbefälsexamen klass VIII och har arbetat som navigationslärare på Medborgarskolan i många år. Bengt är Förhörsförättare för radarintyget och Författare till navigationsboken Fritidsskepparen och Plotter GPS och radar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialet finns på plats vid första tillfället och faktureras i efterhand, ca 600 kr. Vi använder boken "Fritidsskepparen".
Provkostnad Förarintyg, 625 kr och Kustskepparintyg, 625 kr betalas direkt vid provtillfällena till förhörsförättaren. För att få examineras för Förarintyget ska du fylla 12 innevarande år. För att examineras för Kustskepparen ska du fylla 15 år innevarande år.

Utvecklingsmöjligheter
När du har Kustskepparintyg, Radarintyg, SRC/VHF, Sjukvård och olycksfall ombord, Brand och Författningskunskap kan du skriva prov för Fartygsbefälsexamen klass VIII, som passar för dig som vill köra båtcharter eller taxibåt. Om du planerar en tur i Medelhavet är det Utsjöskepparen som du behöver.

Bra att veta
Förarintyget och kustskepparintyget ger ofta rabatt på båtförsäkringen hos hos ditt försäkringsbolag, samt krävs ofta om du skall hyra båt i Sverige eller utomlands.
Många båtklubbar kräver nu förarintyg.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kombinerat Förarintyg / Kustskepparintyg.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kombinerat Förarintyg / Kustskepparintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner