Visa kurser.se som: Mobil

Kom igång i trädgården

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
9 timmar
2020-05-09 09:00
1 095 SEK

Info om Kom igång i trädgården

En introduktionsdag i trädgårdsskötsel. En kurs för dig som just blivit med trädgård, kolonilott eller vill stadsodla på annan yta.

Kom igång med trädgårdsjobbet. Hur ska man tänka och göra för odling av grön yta. Blommor, grönsaker och buskar, alla kräver de bra jord och bra förutsättningar för att prunka sommartid.

Innehåll

En kurs med mycket praktiska tips och information om planering, jord, sådd, plantering, växtval, skötsel, växtskydd  och mycket mer.

Upplägg

En teoretiskdag kl 9-16.30, med 45 min paus för lunch, med inslag av praktiska moment där vi bl a känner på och pratar om olika jordsorter samt olika typer av fröer och lökar.

Kursledare

Margot Wiese är utbildad trädgårdsmästare från Skillebyholm. Hon har lång erfarenhet inom trädgårdsskötsel både i Sverige och i Skottland. Margot har kunskap om växter, anläggning, skötsel, permakultur och design. Köksträdgården är en favoritplats och hon har varit engagerad i Vintervikens trädgård. Margot ansvarade för Medborgarskolans diplomutbildning Stora trädgård under hösten 2017, samt håller kortare kom igång kurser på tema trädgård.

Förkunskaper

Kursen är öppen för alla nybörjare inom trädgård.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan erbjuder flera trädgårdskurser av olika slag, see vår hemsida.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kom igång i trädgården.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kom igång i trädgården!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner