Visa kurser.se som: Mobil

Köksträdgårdsskolan

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
36 timmar
2020-01-30 17:30
4 495 SEK

Info om Köksträdgårdsskolan

Odla din mat, från jord till bord. En delvis praktisk odlingskurs med arbete på odlingslott i Lärkängen i Dandseryd. Om att planera sin köksträdgård. Höstsådd, plantering, växtskydd, ogräs, skötsel och jordförbättring.

Odla din mat, från jord till bord. En delvis praktisk odlingskurs med arbete på odlingslott i Lärkängen, Danderyd. Dags för ny odlingssäsong. En kurs om köksväxter, växtplanering och vad du behöver veta för att dina tomater ska gro allra bäst. En kurs om gödsel, plantering, växtsjukdomar och skadedjur och förstås en hel massa om de olika växterna. Oavsett liten täppa, balkong eller köksträdgård kan du odla din egen potatis eller kryddan till middagsbordet. En matnyttig kurs för fritidsodlaren eller för dig som önskar ta del av omställningen och faktiskt odla egen mat.

Innehåll
Om att planera sin köksträdgård. Sådd, plantering, växtskydd, ogräs, skötsel och jordförbättring. Vi odlar all sorts härliga grönsaker och örter för köket.

Upplägg
9 ggr, torsdagar med start 30/1, därefter 13/2, 27/2, 12/3, 26/3, 16/4, 23/4, 7/5 och återträff i augusti för skördekväll to 20/8.  Med teori på Hagagatan 23 A och praktiskt arbete på odlingslott i Lärkängens kolonilottsområde i Danderyd.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Ett intresse för odling och mat och att använda våra resurser på ett vettigt sätt räcker långt.

Kursledare
Inger Johnsson, trädgårdsmästare, som även leder flera kortare kurser med inriktning på köks- och nyttoväxter, perenner med mera på Medborgarskolan.

Kursmaterial
Material delas ut vid varje kurstillfälle utan extra kostnad. Frön, material, jord, redskap med mera att arbeta med ingår och det som skördas fördelas och tas med hem.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser och utbildningar inom ämnet trädgård. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

                                                                                                       

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Köksträdgårdsskolan.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Köksträdgårdsskolan!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner