Visa kurser.se som: Mobil

Klarinett, fortsättning

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2019-09-12 19:30
2 640 SEK

Info om Klarinett, fortsättning

Lär känna klarinetten och dess möjligheter i gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter.

Innehåll och mål
På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Upplägg
Du får lära känna instrumentet och dess möjligheter och snabbt komma igång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan ångerna.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som spelat en termin eller längre. Vi anpassar nivån efter gruppens behov och det är därför bra om du redan vid anmälan berättar om du spelat eller spelar något annat instrument och om du kan noter.

Kursledare
Max Ljung är yrkesverksam klarinettist i flera olika genrer. Du kan bland annat ha hört honom i Klezmerbandet Den flygande bokrullen, eller i någon av Sveriges större orkestrar med klassisk inriktning. Sin egen utbildning har han från Musikhögskolan i Malmö, med en Master i klassisk musik med klarinett som huvudinstrument.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du har med dig egen klarinett. Material sammanställt av läraren med utgångspunkt i gruppens behov.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta
Om du är osäker på vilket instrument du ska köpa så rekommenderar vi en Bb klarinett. Det är den vanligaste klarinetten och den kursledaren undervisar på.

Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Klarinett, fortsättning.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Klarinett, fortsättning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner