Keramik/stengods - Tisdagar, ojämna veckor

Längd
28 timmar
Pris
4 150 SEK
Nästa kurstillfälle
27 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
28 timmar
Pris
4 150 SEK
Nästa kurstillfälle
27 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik/stengods - Tisdagar, ojämna veckor

Kurs i keramik för nybörjare och vana där du får möjlighet att prova på de grundläggande teknikerna, inklusive drejning. Det finns möjlighet att arbeta med olika leror och glasyrer vilket ger dig möjlighet att påverka det estetiska uttrycket i ytterligare en dimension. Vi arbetar i stengodslera.

Innehåll och mål
Du formger och tillverkar dina egna keramiska objekt. Nybörjaren lär sig grundläggande tekniker som ringling, kavling, tumning samt drejningUtöver detta arbetar du med dekortekniker så som glasering, engobering och dekaler. Den erfarna deltagaren vidareutvecklar sina idéer och tekniker samt får stöd och hjälp av ledaren. Det finns tillgång till totalt 11 drejskivor.

Upplägg
Teoretiska genomgångar varvas med praktiska uppgifter där du får individuell handledning på din nivå.
Vi håller till i Medborgarskolans lokaler ett stenkast från Odenplan. Totalt 7 st. kurstillfällen varav det sista är glasering.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är både nybörjare och erfaren deltagare.

Kursledare
Med utbildning från Konstfack i ryggen arbetar Molnia stilsäkert och kreativt med leran som hantverk och konstnärligt uttryck. Mer om hennes keramik och konst hittar du HÄR.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera som efter bränning och glasering tål maskindisk, ugnstemperatur och att ställas i frysen. Materialkostnad (från 100 kr/kg) tillkommer för lera, glasyr och bränning. Vi erbjuder en stor variation av material med minst fyra olika leror och ett tiotal olika glasyrer med reservation att detta utbud kan variera under kursens gång. Kompendium om keramik ingår i kursavgiften. 

Utvecklingsmöjligheter
Du kan med fördel gå kursen flera terminer för att på så sätt fördjupa dina kunskaper.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik/stengods - Tisdagar, ojämna veckor och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.