Keramik/Stengods i Näsby Park

Längd
36 timmar
Pris
4 200 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
36 timmar
Pris
4 200 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik/Stengods i Näsby Park

Du arbetar med stengodslera för att formge dina modeller genom skulptering och drejning. Vidare dekorerar och färgsätter du dina verk genom bland annat glasering.

Innehåll och mål
Kursen erbjuder dig fritt arbete inom keramik/stengods med genomgång av teknikerna; Drejning, Kavling, Ringling såväl som Engobmålning och Glasering.

Vi håller till i en keramikstudio i Näsby Park, Täby.

Upplägg
Kursen innehåller teoretiska genomgångar i ämnet keramik/stengods såväl som praktiska förevisningar vid behov. Därutöver sker individuellt arbete under sakkunnig ledning.

Uppehåll vecka 44 och 47.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. För både nyfikna nybörjare och erfarna.

Kursledare
Lena Sporre kom i kontakt med keramiken redan vid 14 års ålder och fastnade direkt. Därefter har Sporre utbildat sig vid ett flertal folkhögskolor samt ingår i "Överbygruppen" som driver konstnärshus med galleri, butik och café. Sporre har över 16 års erfarenhet av undervisning inom keramik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera som efter bränning och glasering tål maskindisk, ugnstemperatur och att ställas i frysen. Materialkostnad (från 100 kr/kg) tillkommer för lera, glasyr och bränning. Vi erbjuder en stor variation av material med minst fyra olika leror och ett tiotal olika glasyrer med reservation att detta utbud kan variera under kursens gång. Kompendium om keramik ingår i kursavgiften. 

Utvecklingsmöjligheter
Du kan gå denna kurs under flera terminer och på så sätt fördjupa dina kunskaper.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik/Stengods i Näsby Park och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.