Visa kurser.se som: Mobil

Kajak för nybörjare

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
10 timmar
2019-08-22 18:00
1 820 SEK

Info om Kajak för nybörjare

Tre kvällar i kajaken i Brunnsviken gör dig trygg och du lär dig paddla effektivt inför vår avslutande utflykt.

Innehåll och mål
Du lär dig paddla, styra och känna dig säker i kajaken genom att öva på hur du kan ta dig i och ur på ett tryggt sätt, paddla framåt och bakåt och olika sätt att svänga. Du kommer även få prova på att evakuera, hur du på ett kontrollerat sätt kan ta dig ur kajaken om du går runt, och hur du kan hjälpa andra.

Upplägg
Vi börjar på land med en teoretisk genomgång, pratar säkerhet och teknik för att sedan gå vidare med praktisk träning. Paddelteknik, hur man styr samt sjövett. Vi kommer också att prata om säkerhet på vattnet och hur vi på bästa sätt värnar om den miljö vi befinner oss i.

Vi träffas tre torsdagkvällar 22/8, 29/8 och 5/9 kl 18.00-20.00. Vi avslutar med en utflykt söndag den 8/9 kl 10.00-14.00 (utflykten kan komma att ändras med hänsyn till väderlek).

Förkunskaper
Ett krav är att du är simkunnig (minst 200 meter), du behöver inga andra förkunskaper. Du arbetar på individuell nivå och kursen är lämplig för dig som är helt nybörjare. Kursen vänder sig till vuxna, men du är välkommen från övre tonåren.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kajak med skädda, flytväst, kapell samt paddel lånar du på plats.

Ta gärna med våtdräkt om du har (specifikt för de två första tillfällena).

Bär oöm, ledig klädsel, det du behöver ta med är ett extra ombyte vilket förvaras i en vattentät säck/påse. Din kursledare sammanställer ett material lämpligt för gruppens nivå.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kajak för nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kajak för nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner