Visa kurser.se som: Mobil

Hitta tomten som gömt sig i en kursbeskrivning och jultävla om en distanskurs 🎅🎄

Jägarskolan, terminskurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
40 timmar
2021-01-28 18:00
3 895 SEK

Info om Jägarskolan, terminskurs

För dig som vill ta jägarexamen. Teoretisk kurs samt vägledning för övningsskytte och uppskjutning. Kursen avslutas med teoretiskt prov för Jägarexamen.

OBS! Fler kurser finns, start 26/1 & 8/3

Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Jägarexamen är obligatorisk för alla jägare. Medborgarskolan har genomfört kurser inom viltvård och jakt och examinerat tusentals personer för ett jägarbevis genom en grundlig undervisning. Vi erbjuder olika former av kurser. Innehållet är detsamma oavsett kurslängd. Korta intensiva kurser och längre kurser som ger möjlighet för dig att i mer lugn och ro ta del av materialet.

Innehåll
Under kursens gång följer vi det senaste kursmaterial som Svenska Jägareförbundet har publicerat. Säker vapenhantering är ett stående inslag. Studiebesök på Walter Borg Jakt & Fritid.

Upplägg
Teoretisk kurs samt vägledning för övningsskytte och uppskjutning (övningsskytte och uppskjutning ingår ej utan ordnas på egen hand). Gruppen träffas 10 torsdagar med start 28/1 2021, ej kurs v 9 (4/3)och v 13 to 1/4, avslutning 15/4 (prel). Därefter skrivning. 
Du behöver avsätta tid för studier mellan lektionerna. Studiebesök och skrivning ingår.

Du får all information på plats om vad du veta behöver om skyttebanor och klubbar runt om i Stockholms län. Du kan välja att göra dina övningar och prov var som helst.
De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; avstånd, genomgående säker vapenhantering och hagelgevärsprov. Därefter prov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även hagelgevärsprovet som består av lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur. Obs! För all övningskjutning och uppskjutning tillkommer extra kostnader. Det gäller även teoriprovet.Räkna med att du kan behöva flera tillfällen att övningsskjuta. Betalas alltefter till resp skjutbana.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur.

Kursmaterial
Du behöver Svenska Jägareförbundets kurslitteratur, "Jägarskolan". Den kan bland annat beställas direkt via Svenska Jägareförbundets hemsida eller köpas på Walter Borg Jakt & Fritid på Kungsgatan 57 B, kostnad ca 1000 kr. Kostnad för skrivning 500 kr, kostnad för skjutövningar och skjutprov tillkommer, pris varierar beroende på typ av ammunition.
Med reservation för eventuella prisändringar.

Kursledare                                                                                                                                                                                       Anders Berghult har jagat sen barnsben, följt med på jakter och gått i drevet. Tog jägarexamen 2010, Han har varit jägare på ett stort gods och hållit på med de flesta typer av jakt samt viltförvaltning. Under åren har han varit aktiv i Svenska Jägareförbundet och lett jakter samt ansvarat för ungdomsverksamhet. Anders är utbildad jaktledare samt kursledare för jägarexamen och har hållit  kurser vid Uppsala Universitet och vid Handelshögskolan i Stockholm. Sedan vt 2020 även kursledare hos Medborgarskolan. Anders håller även i några viltmatlagnings-,husmankostskurser. Se medborgarskolan.se 

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarskolan, terminskurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarskolan, terminskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner