Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Jägarskolan, terminskurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
48 timmar
2020-09-21 18:00
3 895 SEK

Info om Jägarskolan, terminskurs

För dig som vill ta jägarexamen. Teoretisk kurs som också inkluderar övningsskytte och uppskjutning. Kursen avslutas med teoretiskt prov för Jägarexamen.

Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Jägarexamen är obligatorisk för alla jägare. Medborgarskolan har genomfört kurser inom viltvård och jakt och examinerat tusentals personer för ett jägarbevis genom en grundlig undervisning. Vi erbjuder olika former av kurser. Innehållet är detsamma oavsett kurslängd. Korta intensiva kurser och längre kurser som ger möjlighet för dig att i mer lugn och ro ta del av materialet.

Innehåll
Under kursens gång följer vi det kursmaterial som Svenska Jägareförbundet har publicerat. Säker vapenhantering är ett stående inslag. Studiebesök på Walter Borg Jakt & Fritid.

Upplägg
Teoretisk kurs samt ett tillfälle övningsskytte och uppskjutning. Gruppen träffas 10 måndagar med start 21/9, inkl skrivning. Du behöver avsätta tid för studier mellan lektionerna. Studiebesök och skrivning ingår.

Du får all information på plats om vad du veta behöver om skyttebanor och klubbar runt om i Stockholms län. Du kan välja att göra dina övningar och prov var som helst.
De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; avstånd, genomgående säker vapenhantering och hagelgevärsprov. Därefter prov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även hagelgevärsprovet som består av lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur. Obs! För all övningskjutning och uppskjutning tillkommer extra kostnader. Det gäller även teoriprovet. Eventuellt behövs fler tillfällen att övningsskjuta.Då bokar du själv tid och betalar extra enligt behov.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur.

Kursmaterial
Du behöver Svenska Jägareförbundets kurslitteratur, (Jägarskolan - ett komplett bokpaket). Den kan bland annat beställas direkt via Svenska Jägareförbundets hemsida eller köpas på Walter Borg Jakt & Fritid på Kungsgatan 57 B, kostnad ca 1000 kr. Kostnad för skrivning ca 500 kr, skjutövningar ca 500 kr/tillfälle och skjutprov ca 350 kr tillkommer.
Med reservation för eventuella prisändringar.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarskolan, terminskurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarskolan, terminskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner