Visa kurser.se som: Mobil

Jägarskolan, intensivkurs mars /april

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
30 timmar
3 895 SEK

Info om Jägarskolan, intensivkurs mars /april

I och med rådande omständigheter runt viruset Covid 19 så har vi beslutat att förlänga vår paus i kursverksamheten. Vi hoppas kunna starta upp igen från vecka 17. Det innebär att startdatumet på den här kursen ändras. Du som redan anmält dig eller vill anmäla dig till kursen kommer att få särskilt meddelande.

Intensivkurs för dig som vill ta jägarexamen. Kursen sker i föreläsningsform och avslutas med teoretiskt prov för Jägarexamen.

Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Medborgarskolan har genomfört kurser inom viltvård och jakt och examinerat tusentals personer för ett jägarbevis genom en grundlig undervisning. Vi erbjuder olika former av kurser för att avlägga en jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Denna kurs är en intensiv kurs med avslutande skrivning i direkt anslutning efter kursen.

Innehåll
Under kursens gång följer vi det kursmaterial som Svenska Jägareförbundet har publicerat. Säker vapenhantering är ett stående inslag. Studiebesök på Walter Borgs Jakt & Fritid.

För dig som snabbare vill genomföra din jägarexamen erbjuder vi en intensivkurs för teoridelen samt vägleder med tider för övningsskytte och skjutprov.
Vi inleder med en kvällsintroduktion med genomgång av materialet, förväntningar och studietips. Det är bra om du redan innan första tillfället har hunnit bekanta dig med kursböckerna och har läst igenom materialet. Då är du så mycket bättre förberedd.

Upplägg
Teoretisk kurs samt vägledning för övningsskytte och uppskjutning (övningsskytte och uppskjutning ingår ej utan ordnas på egen hand).
Eftersom det är en mycket intensiv kurs sker undervisningen i föreläsningsform. Läraren använder även annat material än böckerna. Kursen avslutas med teoretiskt prov för Jägarexamen. Därefter startar övningsskjutningsdelen.

Obs datumen kommer att ersättas med nya när vi kan sätta igång.
To 18.30–20.00  (26/3)

Genomgång av material och studiehandledning inför hemstudier
Fr  13.00–20.00   (3/4)
Lö–sö 10.00–16.00 ( 4-5/4)
Skrivningstillfälle prel följande tisdag.

Nya regler hos Svenska Jägareförbundet gör att de flesta måste ordna sin skrivning, övningsskjutning och uppskjutning på egen hand. Det kommer att finnas färre provledare. Men Medborgarskolans jägarledare har säkerställt att våra deltagare ska få fortsatt samma service. Du får naturligtvis all information du behöver om skyttebanor och klubbar runt om i Stockholms län ändå. Du kan välja att göra dina övningar och prov var som helst. I intensivkursen bokar deltagaren alltid sina tider på skjutbanan själv. De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; hagelgevärsprov, grundprov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även genomgående säker vapenhantering. Hagelgevärsprovet består av avståndsbedömning, lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur.
Obs! Det tillkommer kostnader för tid på skjutbanan för skjutövning och prov. Eventuellt behövs fler tillfällen att övningsskjuta. Betalas extra efter behov.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur. Det är dock viktigt att läsa in litteraturen i förväg.

Kursmaterial
Du behöver Svenska Jägareförbundets kurslitteratur, Jägarskolan, ett bokpaket. Den kan bland annat beställas direkt via Svenska Jägareförbundets hemsida eller köpas på Walter Borg Jakt & Fritid på Kungsgatan 57 B, kostnad ca 1000 kr. Kostnad för skrivning ca 500 kr, kostnad för skjutövningar och skjutprov tillkommer.
Med reservation för eventuella prisändringar.

Kursledare
Nils-Olof Olsson som är viltmästare och biolog, han har lång och bred erfarenhet inom jakt, viltvård och natur. Efter drygt 20 år som jaktvårdskonsulent i Värmland har han sedan 20 år arbetat centralt inom Svenska Jägareförbundet som bland annat biträdande riksjaktvårdskonsulent och administrativ chef. Nils-Olof har också varit sekreterare i Viltforskningskommittén samt varit ringmärkare och platschef på Ottenby fågelstation.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarskolan, intensivkurs mars /april.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarskolan, intensivkurs mars /april!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner