Visa kurser.se som: Mobil

Jägarskolan intensivkurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Lidingö
27 timmar
2019-11-07 18:30
3 895 SEK

Info om Jägarskolan intensivkurs

Jägarskolan intensivkurs

Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Medborgarskolan har genomfört kurser inom viltvård och jakt och examinerat tusentals personer för ett jägarbevis genom en grundlig undervisning. Vi erbjuder olika former av kurser för att avlägga en jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Denna kurs är en intensiv kurs med avslutande skrivning i direkt anslutning efter kursen.

Innehåll
Under kursens gång följer vi det kursmaterial som Svenska Jägareförbundet har publicerat. Säker vapenhantering är ett stående inslag. Studiebesök på Walter Borgs Jakt & Fritid.

För dig som snabbare vill genomföra din jägarexamen erbjuder vi en intensivkurs för teoridelen samt vägleder med tider för övningsskytte och skjutprov.
Vi inleder med en kvällsintroduktion med genomgång av materialet, förväntningar och studietips. Det är bra om du redan innan första tillfället har hunnit bekanta dig med kursböckerna och har läst igenom materialet. Då är du så mycket bättre förberedd.
 
Upplägg
Eftersom det är en mycket intensiv kurs sker undervisningen i föreläsningsform. Läraren använder även annat material än böckerna. Kursen avslutas med teoretiskt prov för Jägarexamen. Därefter startar övningsskjutningsdelen.

To 7/11, 18.30-20.00  Genomgång av material och studiehandledning inför hemstudier
Fr 15/11, 13.00-20.00
Lö-sö 16-17/11, 10.00-16.00 

Skrivningstillfälle bestäms i gruppen.
Kurslokal; Medborgarskolans hus, centralt på Lidingö.

De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; hagelgevärsprov, grundprov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även genomgående säker vapenhantering. Hagelgevärsprovet består avståndsbedömning, lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur. Det är dock viktigt att läsa in litteraturen i förväg.

Kursmaterial
Boken "Jaktens eldsjälar" ingår i avgiften.
Jägarförbundets kurslitteratur. Tre böcker, Jägarboxen, som köps via Jägarförbundet eller på Walter Borgs Jakt och vapenaffär på Kungsgatan. Böckerna kostar ca 900 kr.

Kursledare
Nils-Olof Olsson som är viltmästare och biolog har en lång och bred erfarenhet inom jakt, viltvård och natur.
Efter drygt 20 år som jaktvårdskonsulent i Värmland har han sedan i 20 år jobbat centralt inom Jägareförbundet som bl a bitr. riksjaktvårdskonsulent, och administrativ chef. Nils-Olof har också varit sekreterare i viltforskningskommittén samt har varit ringmärkare och platschef på Ottenby fågelstation.

Utvecklingsmöjligheter
Laga god mat av viltet, se Medborgarskolans utbud av matkurser.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarskolan intensivkurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarskolan intensivkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner