Visa kurser.se som: Mobil

Jägarskolan intensiv (vecka 23)

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
27 timmar
2022-06-02 18:00
4 195 SEK

Info om Jägarskolan intensiv (vecka 23)

Intensivkurs för dig som vill ta jägarexamen. Kursen sker i föreläsningsform och avslutas med digitalt teoretiskt prov för Jägarexamen

Jägarexamen är obligatorisk för jägare i Sverige, och teoretiska kunskaper är en viktig del i arbetet mot examen. Medborgarskolan erbjuder teoretiska kurser i olika lite olika format; dels en kortare intensivkurs och en längre terminskurs. Innehållet är detsamma oavsett kurslängd, och varje kurs avslutas med ett digitalt prov. Under kursens gång följer vi det kursmaterial som Svenska Jägareförbundet har publicerat. Detta är en intensivkurs som ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare genom kunskaper om viltet, jakten och vapnet.

Innehåll

Vi inleder med en kvällsintroduktion med genomgång av materialet, förväntningar och studietips. Det är bra om du redan innan första tillfället har hunnit bekanta dig med kursböckerna och har läst igenom materialet. Kursen börjar därefter med viktiga övergripande ämnen som ekologi, viltförvaltning och jaktetik, och fortsätter sedan med artkännedom om klövvilt och övriga däggdjur samt fåglar. Sedan ägnar vi oss åt vapenfrågor som säkerhet, ammunition och skytteteknik. Du får också kunskap om hur viltet tas om hand efter skottet, samt jaktformer, jakthundar och eftersök. Vi reder också ut vilka lagar vi måste förhålla oss till. 

Upplägg

Kursen är teoretisk men du får vägledning för övningsskytte och uppskjutning. Eftersom det är en mycket intensiv kurs sker undervisningen i föreläsningsform. Av ledaren får du matnyttig information om skyttebanor och klubbar i Stockholms län. Du kan välja var du vill göra skjutövningar och skjutprov (arrangeras av deltagaren själv och ingår inte i kursavgiften), men notera att många skjutbanor har väntetider just nu på grund av rådande omständigheter.

Kursdatum (datum för skrivning tillkommer):

Torsdag 2 juni kl. 18:00-20:00

Fredag 10 juni kl. 13:00-20:00

Lördag 11 juni kl. 10:00-16:00

Söndag 12 juni kl. 10:00-16:00

Kursmaterial

Du behöver Svenska Jägareförbundets bokpaket Jägarskolan när du deltar i kursen. Den kan bl.a. beställas direkt via Svenska Jägareförbundets hemsida. Ledaren använder även annat material än böckerna.

Bra att veta

Kostnader för det digitala provet samt för all övningsskjutning och uppskjutning tillkommer. För teoriprovet tillkommer en avgift på 500kr (eventuell omskrivning medför en ny kostnad på 500kr), vilket är en kostnad som fastställs av och betalas till Naturvårdsverket. Priser för skjutövningar och skjutprov kan variera beroende på typ av ammunition. Kursledaren kan ge dig råd om detta. Notera även att det digitala teoriprovet skrivs hos oss på Hagagatan men du behöver ha med dig en smartphone eller surfplatta att använda under provet.

Med reservation för eventuella prisändringar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur. Det är dock viktigt att läsa in litteraturen i förväg. Det nya digitala provet är krävande.

Ledare

Anders Berghult har jagat sen barnsben, följt med på jakter och gått i drevet. Han tog jägarexamen 2010 och har varit jägare på ett stort gods samt hållt på med de flesta typer av jakt och viltförvaltning. Under åren har han varit aktiv i Svenska Jägareförbundet och lett jakter samt ungdomsverksamhet. Han är utbildad jaktledare samt kursledare för jägarexamen och har hållit  kurser vid Uppsala Universitet och vid Handelshögskolan i Stockholm.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarskolan intensiv (vecka 23).

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarskolan intensiv (vecka 23)!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner