Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Norrtälje
42 timmar
4 195 SEK

Info om Jägarskolan

Vill du lära dig jaga? Den här kursen ger dig de teoretiska kunskaper du behöver på din väg mot Jägarexamen

Jägarexamen är obligatorisk för jägare i Sverige, och teoretiska kunskaper är en viktig del i arbetet mot examen. Under kursens gång följer vi det kursmaterial som Svenska Jägareförbundet har publicerat. Kunskap om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare.

Innehåll

Kursen börjar med viktiga övergripande ämnen som ekologi, viltförvaltning och jaktetik, och fortsätter sedan med artkännedom om klövvilt och övriga däggdjur samt fåglar. Därefter ägnar vi oss åt vapenfrågor som säkerhet, ammunition och skytteteknik. Du får också kunskap om hur viltet tas om hand efter skottet, samt jaktformer, jakthundar och eftersök. Vi avslutar med att titta på de lagar vi måste förhålla oss till.

Upplägg

Vi träffas på måndagskvällar under 14 veckor, med start i november och avslut i mars.

Tänk på att avsätta tid för studier mellan lektionerna. Av kursledaren får du information om skyttebanor och klubbar i området. Du kan välja var du vill göra skjutövningar och skjutprov (ingår inte i kursavgiften).

Kursdatum 2022: 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12

Fortsättning 2023: 16/1, 23/1, 30/1, 6/2, 13/2, 20/2, 6/3, 13/3 (notera uppehåll för sportlov v.9)

Kursmaterial

Du behöver Svenska Jägareförbundets bokpaket Jägarskolan när du deltar i kursen. Den kan bl.a. beställas direkt via Svenska Jägareförbundets hemsida. 

Ledare

Johan Valström har jagat med sin far sedan barnsben och brinner för viltvård/naturvård för att öka den biologiska mångfalden, där jakt också finns med för att skapa balans i naturen. Han har utbildat och tränat unga i bland annat överlevnad, ledarskap och försvarsinformation i Roslagen.

Bra att veta

Kostnader för det digitala provet samt för all övningsskjutning och uppskjutning tillkommer. För teoriprovet tillkommer en avgift på 500kr (eventuell omskrivning medför en ny kostnad på 500kr), vilket är en kostnad som fastställs av och betalas till Naturvårdsverket. Priser för skjutövningar och skjutprov kan variera beroende på typ av ammunition och annat. Kursledaren kan ge dig råd om detta. Notera även att för det digitala teoriprovet behöver ha med dig en smartphone eller surfplatta att använda under provet.

Med reservation för eventuella prisändringar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarskolan.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarskolan!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner